Näytä kaikki tapahtumat

Taaran Markkinat ja Nuku Yö Ulkona Laurinmäellä

Laurinmäen torpparimuseo, Hakoistentie 373, Janakkala

Aikuiset Harrastajat Harrastukset Historia Kulttuuriperintö Lapset (ikäryhmät) Lapsiperheet Markkinat (tapahtumat) Messut (tapahtumat) Museot Musiikki Perheet (ryhmät) Vanha aika Janakkala

Tervetuloa Laurinmäelle kaikki historiaa ja kulttuuriperintöä eri tavoin harrastavat ja näistä kiinnostuneet ikään tai säätyyn katsomatta. Luvassa on perinteiseen tapaan koko museoalueen valtaava wanhanajan markkinatori klo 14-18.

Klo 14 Hakolan Marjatilan esittely hämäläisestä ruokaperinteestä Vähä-Kurjen torpalla.

Klo 15 ja 16 Vanajan Kaartin viikinkimiekkailijat palaavat ryminällä Laurinmäelle! Taistelunäytökset museon pihalla.

Klo 14-17 Kuvataiteilija Minttu Saarinen pitää luonnonväreillä maalaamisen taidetyöpajaa.

Klo 17 Kuvaaja Cristal Alakoski vie kierroksen aikana valokuvaprojektinsa Muinainen maailmankuvamme tarinoiden ääreen. Kierroksen aikana käydään myös kiertämässä tarinoiden kuvauspaikoilla, eli kuppikivellä, savusaunalla ja Vähä-Kurjen torpalla. Kierros alkaa Keltaiselta talolta.

Klo 18 Emmi Kuittisen konsertti Keltaisella talolla.
Emmi Kuittinen on kansanmuusikko, laulaja ja lauluntekijä, jonka erityisalaa on Karjalan ja Inkerin alueen musiikki sekä itkuvirret. Emmin pääsoitin on laulu ja lisäksi hän soittaa mm. haitaria, ukulelea ja kanteletta. Surun synty -yhtyeeseen kuuluvat Antti Rask (laulu, ukulele, sello), Mimmi Laaksonen (puhaltimet, harmooni, laulu) ja Kirsi Vinkki (viulu, jouhikko, laulu). Surun synty -albumi oli ehdokkaana Etno -sarjan Emman saajaksi.

Voit nukkua yön ulkona omassa teltassa tai riippumatossa Laurinmäen alueella. Keltaisen talon lounaskahvila on avoinna läpi tapahtuman (klo 14-18). Iltanuotio, grillausmahdollisuus ja sauna lämpiävät illalla ja vielä sunnuntaina on (yöpyjille ja kenelle tahansa) saatavilla runsas aamiaiskattaus. Museon puuceet ja roskikset ovat käytössä.

Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy, mutta torin ja kahvilan ostoksia varten kannattaa varata kortti ja käteistäkin.

Tulisitko tapahtumaan myyjäksi, esittelijäksi, pitämään työpajaa..?
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan sähköisellä lomakkeella tapahtuman nettisivulla janakkala.fi/taaranmarkkinat

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Järjestäjä

Janakkalan kunta, Keltainen talo