Susanna Leinonen Company NASTY

Teatteri, Päänäyttämö, Keinusaarentie 5, Hämeenlinna

Aikuiset Baletti (taidelajit) Dance Elämys Esittävät taiteet Koreografia Musiikki Nuoret Nykytanssi Tanssi Tanssijat Tanssit Tanssiteatterit Tanssiteokset Teatteri Teatteritapahtumat Vanhukset Hämeenlinna

Nasty on pysäyttävän ajankohtainen teos kehoon kohdistuvista odotuksista, hyökkäyksistä ja rajoituksista. Teos tuo katsojan eteen kaunistelemattoman tulkinnan todellisuudesta, jossa pahuus pesii niin yhteiskunnan rakenteissa kuin meissä itsessämme. Puramme kohtaamaamme epäoikeudenmukaisuutta ja armottomuutta toisiimme, laittaen pahan kiertämään. Nasty paljastaa tanssijan ruumiin kovan ja kylmän maailman ristivedossa.

Susanna Leinonen Companyn teokset tunnetaan äärimmäisen taidokkaasta, vaativasta liikkeestä. Tällä kertaa Leinonen on tanssijoineen tutkinut paitsi ihmisruumiin rajallisuutta, myös katseen kohteena olemista ja naiskehoon kohdistettuja usein koviakin odotuksia. Teoksen keskiössä ovat tanssijat ja heidän ruumiinsa luovan työn välineenä. Huippuunsa harjoitettu keho näyttäytyy Nastyssa ulkoisista ja sisäisistä odotuksista oireilevana koneena jonka suunnat muuttuvat ja iho venyy saavuttaakseen täyden potentiaalinsa. Kysymys kuuluu, kuka tai mikä tämän potentiaalin lopulta määrittää?

Leinosen koreografia ei mässäile ruumiillisuudella ja väkivallalla vaan paljastaa toisiimme ja itseemme kohdistuvan arkipäivän julmuuden. Kovat sanat ottavat paikkansa piirtyen tilan pintoihin ja tanssijoiden iholle pysäyttämättömänä informaation ja mielipiteiden virtana.

“Nasty on ehdottomasti yksi hienoimpia kommentteja naisen itsemääräämisoikeudesta käytävään keskusteluun.”
– Demokraatti 2018

Koreografi: Susanna Leinonen
Musiikki: Arvo Pärt, Max Richter, Jóhann Jóhannsson, Hildur Guðnadóttir & Robert Aiki Aubrey, Teemu Korpipää
Äänisuunnittelu: Teemu Korpipää
Valosuunnittelu: Harri Peltonen
Projisointi: Ville Seppänen
Pukusuunnittelu: Sari Nuttunen
Pukujen toteutus: Sari Nuttunen, Marjo Haapasalo, Johanna Vehmas
Tanssijat: Ilmoitetaan myöhemmin
Teosteksti: Jonna Nummela
Kuvat: Jonas Lundqvist, Mirka Kleemola, Eeva Anundi
Tuotanto: Susanna Leinonen Company

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Järjestäjä

Susanna Leinonen Company