Näytä kaikki tapahtumat

Suomen Kuvataiteen päivä ke 10.7.: Liina Aalto-Setälän Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet -teoksen ilmaiset saunavuorot klo 12–18 Vanai Bistro & Bastu -ravintolan saunassa

Vanai Bistro & Bastu, Mensanaukio 4, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Hyvinvointi (terveydellinen) Kuvataide Museot Näyttelyt Saunat Terveys Vanhukset Yleisötyö Hämeenlinna

Suomen Kuvataiteen päivänä 10.7. Liina Aalto-Setälän Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet -teoksen ilmaiset saunavuorot on koettavissa klo 12–18 Vanai Bistro & Bastu -ravintolan saunassa.

Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet on saunoen koettava moniaistillinen teos, joka käsittelee saunomiseen liittyviä perinteitä ja uskomuksia. Kotipiirissä sauna oli lähimpänä tuonpuoleista. Se oli raja elämän ja kuoleman välillä. Lauteilla synnytettiin, hoidettiin sairaita ja pestiin ruumiit.  

Ennen saunatonttua löylyn suojelijoina toimivat saunassa asustaneet eläimet, kuten erilaiset haltijakäärmeet ja -sammakot. Hikoilevat korvat, lahoavat lauteet -teoksessa ne palaavat saunan lauteille maatumisen kautta muutoksen läpikäyneinä uusina olentoina.  

Teos on sururituaali ja tarjoaa tilan käsitellä romahtavan ekosysteemimme tuottamia tunteita. Samalla se tarjoaa lohdullisen näkymän tuhon jälkeisen elämän mahdollisuuteen.  

Varaa ilmainen saunavuorosi ennakkoon osoitteessa: www.taidevaltakunta.fi

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Järjestäjä

Hämeenlinnan taidemuseo ja Vanai Bistro & Bastu.