Näytä kaikki tapahtumat

Sherlock Holmes ja murhan punainen lanka

Teatteri, Päänäyttämö, Keinusaarentie 5, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Nuoret Opiskelijat Teatteri Vanhukset Hämeenlinna

Tiina Puumalainen ja Teppo Järvinen ovat työparina niittäneet menestystä ympäri Suomen etenkin visuaalisen teatterin edelläkävijöinä. Heidän kädenjälkensä näkyy nyt Hämeenlinnan Teatterin upeassa dekkarissa, missä viktoriaaninen aikakausi sekoittuu modernilla twistillä näyttämölliseksi seikkailuksi.

 Tohtori Watson uskoo jo menettäneensä ystävänsä, mestarisalapoliisi Sherlock Holmesin lopullisesti. Surussa auttaa lukuisien yhteisten seikkailujen muisteleminen Baker Street 221B:n kodissa. Kaikkitietävä vuokraemäntä, mrs Hudson, johdattelee tarinan vauhtiin miesten ensitapaamisesta alkaen, ja kerrottavaahan riittää!

Watsonin muistikirjat ovat täynnä hämmästyttäviä esimerkkejä Holmesin päättelytaidoista pienten ja suurten arvoitusten äärellä: yöllisen vihellyksen merkillinen tapaus, kadonneen aarteen jahtaaminen ja tietenkin Sen Naisen kohtaaminen yllättävät välillä sankarinsakin. Lopulta Watsonille selviää myös se, miten Holmesin taistelussa arkkivihollista vastaan oikeastaan kävi – ja kohta rikollisjahti on taas entisessä vauhdissaan. Legendaarinen etsiväkaksikko ratkoo mysteereitä, selvittää salaisuuksia ja tutkii mieluiten niitä kaikkein kummallisimpia rikoksia. Alkeellista? Ei ainakaan silloin, kun yksityiskohtien lisäksi on ymmärrettävä ystäväänsä.

Arthur Conan Doylen teosten pohjalta näytelmäksi kirjoittanut Tiina Puumalainen, ohjaus Tiina Puumalainen, lavastussuunnittelu Teppo Järvinen, pukusuunnittelu Anne Laatikainen, valosuunnittelu Pasi Saari, äänisuunnittelu Lauri Malin, Maskeeraus ja kampaussuunnittelu Liisa Sormunen.

Rooleissa:

Iikka Forss, Panu Valo, Lasse Sandberg, Johanna Reilin, Birgitta Putkonen, Maiju-Riina Huttunen

 

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

Peruslippu: 37 €, Ryhmä, eläkeläiset (arkisin): 34 €, Opiskelijat, työttömät, lapset (arkisin): 22 €

Järjestäjä

Hämeenlinnan Teatteri