Näytä kaikki tapahtumat

Salla Laurinolli: VÄRITETTYÄ PIMEYTTÄ – repeat

Taidehalli Häme, Hallituskatu 14, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Kuvataide Museot Näyttelyt Vanhukset Hämeenlinna

”Päivän ja yön välille on
Toden ilmestyttävä kerran.
Kolmesti kirjoita muotoonsa se;
Kuitenkin myös sanomattomaksi, kuin se on nyt,
Viattomaksi sen täytyy jäädä.”

Friedrich Hölderlin (1770-1843)
suom. Johan L. Pii

“Maalaustyöskentelyni pohjautuu hitaasti liikkumiseen, pääasiassa erilaisissa maastoissa jaloin kulkemiseen. Toimintatapani on toisteista ja maastosta riippumatta havainnoin samankaltaisesti, kokemukseni nähdystä muistuttavat toisiaan. Kiinnostun yksityiskohdista ja rakennan kuvia luonto työkalunani.
Näyttely koostuu pääosin uusista tempera- ja öljyvärimaalauksista, mutta teemallisesti jatkan aiemmin esillä ollutta väritettyä pimeyttä. Teoksien lähtökohtina toimivat maatumisen, lahoamisen ja kuivumisen yksityiskohdat, joista pyrin maalaamalla etääntymään. Minua viehättää ajatus lähtökohtana toimineen havainnon vapauttamisesta, havainnon näkymättömäksi maalaamisesta.”

Näyttelyä on tukenut Hämeen kulttuurirahasto.

Salla Laurinolli (s.1976) on hämeenlinnalainen kuvataiteilija. Hän työskentelee pääosin maalaustaiteen parissa ja käsittelee teoksissaan havainnon, kokemuksen ja kuvittelun suhdetta. Laurinolli on valmistunut kuvataiteilijaksi (AMK) Kankaanpään taidekoulusta ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Hän työskentelee opettajana Pekka Halosen Akatemiassa Tuusulassa.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Järjestäjä

Ars-Häme ry