Näytä kaikki tapahtumat

Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttely

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna

Harrastukset Kuvataide Lapset (ikäryhmät) Lapsiperheet Museot Näyttelyt Perheet (ryhmät) Vauvaperheet Vauvat Hämeenlinna

Ryömi, konti – Viesti vauvuudesta -näyttely on kontattava tilateos ja erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus. Tilaan ryömitään tai kontataan vauvaoven kautta. Teoksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Porissa sijaitsevan lastenkulttuurikeskus Kruunupään taiteilijat, joilla on pitkä kokemus taidetyöstä vauvojen kanssa.

Teokseen kuuluu seinälle projisoitu video sekä vauvaturvallinen, lattialle levittäytyvä veistosto, jonka päällä voi ryömiä ja kontata, katsoa videota tai pötkötellä ja kääntyillä. Videolla nähtävät vauvojen liikeradat ja kohtaamiset perustuvat alle 1-vuotiaiden vauvojen toimintaan Vauvojen värikylpy® ‑työpajassa. Vauvojen liikeradat toistuvat tyynymäisessä veistostossa, jossa on löydettävissä erilaisia materiaalin tuntuja, ääniä ja reittejä. Näyttely sopii kaikenikäisille.

Taiteilijat: Kirsi Jaakkola, Annina Jansson, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Puuska, Päivi Setälä ja Veijo Setälä / Lastenkulttuurikeskus Kruunupää. Videon vauvat: Alma Al-Ogaidi, Robin Domander, Noel Haapala ja Eeli Piippo.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Järjestäjä

Hämeenlinnan taidemuseo