Rec-elokuvaviikko

Aimokoulu, Turuntie 33, Hämeenlinna

Elokuva (taiteet) Elokuvailmaisu Elokuvat (teokset) Harrastukset Hyvinvointi (terveydellinen) Kesäleirit Kuvataide Lapset (ikäryhmät) Lapsiperheet Nuoret Perheet (ryhmät) Pienryhmät Terveys Hämeenlinna

Päiväleiri 9 – 18 -vuotiaille elokuvasta kiinnostuneille nuorille. Leirillä tehdään viikon aikana pienryhmässä oma elokuva kasvatus- ja elokuva-alan ammattilaisten opastuksella. Pienryhmät muodostetaan aiemman mahdollisen kokemuksen ja iän perusteella.

Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai osaamista, jos osallistujalla on intoa oppia ja työskennellä ryhmässä yhteisen tavoitteen toteuttamiseksi.

Viikon aikana tehdään pienryhmässä (noin 6 osallistujaa ja ohjaaja) oma elokuva ja opitaan samalla käsikirjoittamista, kuvausta, äänittämistä, äänisuunnittelua, puvustamista, lavastamista, maskeeraamista, valaisua, näyttelemistä, ohjaamista ja editointia. Viikon aikana katsotaan myös lyhytelokuvia ja opitaan niistä. Valmiiden omien elokuvien ensi-ilta on viikon lopussa.

Nuorimpien ryhmissä työskennellään klo 9 – 14 ja muuten klo 9 – 15.

Rec-viikolla tavoitteena on lisätä myös osallistujien valmiuksia liikkuvan kuvan tulkintaan ja kriittiseen arviointiin sekä kehittää lasten ja nuorten kykyä toimia vastuullisesti mediaympäristössä sekä vastaanottajina että median tuottajina.

Ilmoittaumisen yhteydessä huoltaja antaa kuvausluvan. Luvalla

– nuori voi esiintyä elokuvassa;
– järjestäjä saa esittää elokuvan loppunäytöksessä;
– järjestäjä saa ottaa työskentelystä still-kuvia, jotka jaamme osallistujille ja joita voimme harkiten käyttää elokuvakasvatusyhteyksissä;
– järjestäjä voi julkaista elokuvan Kino Tavastin YouTube-kanavalla piilotettuna ja jakaa linkin osallistujille.

Muusta julkaisemisesta sovitaan nuorten ja huoltajien kanssa yhdessä. Valokuviin ei liitetä nimiä ja elokuvissa käytetään vain etunimeä tekijäluettelossa.

Jos huoltaja ei anna kuvauslupaa, nuori voi osallistua elokuvatyöhön kuvaajana, äänittäjänä, puvustajana, lavastajana. käsikirjoittajana, editoijana jne. Suosittelemme kuitenkin kuvausluvan antamista.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

100 € (sisältää lounaan ja välipalan)

Ilmoittautua voi heti. Osallistumismaksu laskutetaan toukokuussa. Osallistumismaksun maksaminen vahvistaa paikan.

Järjestäjä

Kino Tavast ry, Kulttuurikeskus Arx, Visuaalisten Taiteiden Aimokoulu