Näytä kaikki tapahtumat

Pyhimykset ja eletty usko: Ihmeet ja arki keskiajalla

Hämeenlinnan Raatihuone, Raatihuoneenkatu 15, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Harrastukset Hengellisyys Historia Keskiaika Koulutus Museot Seminaarit Vanhukset Hämeenlinna

Pyhimysten kunnioittaminen oli olennainen osa keskiajan ihmisen uskonelämää ja arkea. Pyhimykset olivat paitsi esimerkillisiä ihmisiä myös avuntuojia mitä erilaisimmissa tilanteissa. He paransivat sairauksia, tyynnyttivät myrskyjä, pelastivat eksymiseltä ja auttoivat jopa löytämään kadonneita esineitä. Esitelmässä sukelletaan keskiajan ihmisten elämään erityisesti ihmekertomuksista saadun tiedon kautta. Samalla paneudutaan siihen, keitä pyhimyksiä Suomen alueella asuneet ihmiset pitivät erityisen tärkeänä ja millaisia lähteitä heistä on säilynyt.

Jenni Kuuliala on hämeenlinnalaislähtöinen historioitsija, joka työskentelee tällä hetkellä yliopistonlehtorina Turun yliopistossa. Hänen erityisalaansa ovat keskiajan ja uuden ajan alun pyhimyskultit, uskonnollinen parantaminen ja lääketieteen sosiaalihistoria. Hänen viimeisimpien julkaisuidensa joukossa on yhdessä Sari Katajala-Peltomaan ja Marika Räsäsen kanssa kirjoitettu Vertavuotava kuva ja muita outoja ihmeitä. Eletty usko myöhäiskeskiajalla (Gaudeamus 2022).

Keskiviikkona 6.3.2024 klo 17.15–18.45 Hämeenlinnan Raatihuoneen Valtuustosalissa

Liput 10 / 7 / 0 €

Liput voi ostaa ennakkoon Museo Skogsterista.
Raatihuoneella ennen luentoa myymme lippuja ainoastaan Museokortilla tai käteisellä. Pääsylipun hintaan sisältyy museovierailu Museo Skogsteriin.

Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Hintatiedot

10 / 7 / 0 €

Liput ennakkoon Museo Skogsterista. Paikan päällä myymme lippuja ainoastaan Museokortilla tai käteisellä. Pääsylipun hintaan sisältyy museovierailu Museo Skogsteriin.

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginmuseo