Näytä kaikki tapahtumat

Puhetta musiikista : Laulettu Kalevala

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Luennot Musiikki Runonlaulajat Hämeenlinna

Soiva Luento: Laulettu Kalevala
Maari Kallberg

Elias Lönnrotin kokoamassa Kalevalassa on runoja karjalaisilta, inkeriläisiltä ja suomalaisilta runolaulajilta sekä hänen itsensä luomaa materiaalia. Kalevalan kuunteleminen laulettuna onkin yksi tapa kokea eepos, monille kenties uusi. Tutun eepoksen toivotaan avaavan ovia laajaan ja kiehtovaan runolaulumaailmaan.

Soivalla luennolla Ääniteatteri Iki-Turson jäsen Maari Kallberg kertoo Kalevalan lauluprosessista laulajan näkökulmasta ja siitä, millaisena Lönnrotin Kalevala avautui pitkän linjan runolaulajalle.
Musiikin tohtori Maari Kallberg on kansanmusiikin akateeminen ammattilainen. Hän työskentelee kansanmusiikin alalla esiintyvänä taiteilijana, tutkijana, pedagogina ja organisoi erilaisia tapahtumia, festivaaleja ja seminaareja.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, tervetuloa!

*******

Laulettu Kalevala -äänikirjassa kuullaan kokonaisuudessaan karjalais-suomalainen eepos. Äänikirjan 1. jakso julkaistiin Kalevalanpäivänä, 28.2.2023 digitaalisesti. Loput äänikirjasta julkaistaan kahdessa osassa vuoden 2024 alkupuolella.

Runolaulajat äänikirjassa: Ääniteatteri Iki-Turso
Visuaalinen suunnittelija: Tatu Rouvinen
Hankkeen koollekutsuja & tuotanto: Mari Pääkkönen / pihla folk
Julkaisija: pihla folk
Sibelius-Akatemian Kansanmusiikkiäänitteitä 184

Hanketta ovat tukeneet: Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Kalevalaseura, Suomen Kulttuurirahasto, Niilo Helanderin säätiö & Taiteen edistämiskeskus.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto