Näytä kaikki tapahtumat

Opastus Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna

Aikuiset Kuvataide Museot Näyttelyt Hämeenlinna

Opastus johdattaa kävijät Vexi Salmi ja ystävät -näyttelyyn. Suuri yleisö tuntee Vexi Salmen tuhansien laulutekstien sanoittajana, levytuottajana ja kirjailijana, mutta hän oli lisäksi intohimoinen kuvataiteen kerääjä ja tuntija. ”Teoksista on tullut ystäviäni”, on Vexi Salmi todennut.Vexi Salmi keräsi elämänsä varrella mittavan taidekokoelman, jonka hän lahjoitti synnyinkaupungilleen ja sen taidemuseolle vuonna 2010 yhdessä puolisonsa Katri Wanner-Salmen kanssa. Nyt esillä olevassa näyttelyssä esitellään kattava kokonaisuus Vexi Salmen taidekokoelmasta.

Näyttelyssä tuodaan esiin Vexi Salmen monia puolia esittelemällä taidekokoelman teosten lisäksi otteita hänen kirjallisesta tuotannostaan ja henkilöhistoriaan kuuluvaa esineistöä. Vexi Salmen kiinnostus keräilyyn, leikkisyys, tiedonjano, uteliaisuus, elämän ja katoavaisuuden pohdinta sekä myötätunto ja ymmärrys ihmisyyttä kohtaan näkyvät näyttelyn teemoissa.

Kuvanveistäjä Kari Cavén on luonut muistonäyttelyä varten uusia teoksia, joka rakentuvat Vexi Salmen varhaisesta keräilyn kohteesta: tulitikkurasioista ja niiden etiketeistä. Esillä on myös kokoelmaan viimeisimpänä liitetty Ismo Kajanderin esineteos. Näyttelyssä on lisäksi teoksia mm. seuraavilta taiteilijoilta: Juhana Blomstedt, Cris af Enehielm, Juhani Harri, Jorma Hautala, Outi Heiskanen, Heli Hiltunen, Jani Hänninen, Pekka Kauhanen, Pertti Kekarainen, Anne Koskinen, Leonhard Lapin, Rosa Liksom, Leena Luostarinen, Mauno Markkula, Ukri Merikanto, Tapani Mikkonen, Olavi Pajulahti, Tapani Raittila, Raimo Reinikainen, Janne Räisänen, Antti Tanttu, Marjatta Tapiola ja Viggo Wallensköld.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

Opastus sisältyy pääsylipun hintaan (12/10/0€)

Järjestäjä

Hämeenlinnan taidemuseo