Museo111

Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, Hämeenlinna

Aikuiset Lapset (ikäryhmät) Lapsiperheet Museot Näyttelyt Perheet (ryhmät) Vanhukset Hämeenlinna

Tallessa, mutta ei piilossa. Hämeenlinnan kaupunginmuseolla on kokoelmissaan yli 50 000 objektia. Valokuvia kokoelmista löytyy yli 150 000. Esineet ja valokuvat ovat tallennettuina kokoelmien säilytystiloissa ja pääsevät näkösälle vain näyttelyissä tai julkaisuissa. Museo juhlistaa 111-vuotista elämäänsä nostamalla esiin 11 tarkkaan valittua esinettä.

Mikä on museon vanhin esine? Millä esineellä on uskomattomin matka osaksi kokoelmaa? Tarkasta luetteloinnista huolimatta, jotkin esineet jäävät täysin vaille menneisyyttä. Joidenkin esineiden tarkoituskin jää epäselväksi. Toiset ovat olleet jo omistajalleen suuria aarteita, toiset saavat uuden arvon vuosisatojen jälkeen.

Kokoelmista löytyy salakuljetuskanisteria, venäläistä rasvapurkkia ja raatihuoneen viinikellarin pohjakaavaa. Kaikki ne on haluttu ottaa talteen ja säilyttää kertomaan jotakin omasta ajastaan meille.
Kaupunkilaiset ovat toivoneet näyttelyyn museon esineitä, joita ei ole juuri näyttelyissä näkynyt. Museo111 tarjoaa iloa ja ajateltavaa katsojalleen. Nämä kaikki kokoelmien esineet ja valokuvat ovat meidän hämeenlinnalaisten yhteistä omaisuutta. Kokoelmat kuuluvat kaupunkimme kulttuuriomaisuuteen ja ne on kerätty meitä varten.

Näyttely avautuu Museo Skogsterin ensimmäisen kerroksen Soppeen 31.3.2023.

Avoinna: ti, to–su 11–17, ke 11–18

Sisäänpääsymaksut: 8 / 6 / 0 €

Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Hintatiedot

8 € aikuiset, 6 € eläkeläiset/opiskelijat, 0 € alle 18-vuotiaat ja museokortilla.

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginmuseo