Marzi Nyman 360°

Verkatehdas, Vanaja-sali, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

Aikuiset Musiikki Nuoret Opiskelijat Hämeenlinna

Hauhon musiikkijuhlien vieraana säveltäjä, sovittaja, pianisti, laulaja ja kitaristi – musiikkimaailman kameleontti Marzi Nyman ystävineen.

Kitaristi Marzi Nyman (s. 1979) on paraatiesimerkki siitä monenlaisesta ja raja-aitoja kumartamattomasta muusikkoudesta, joka on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Vuosien varrella Nyman ei ole pelkästään vaikuttanut useissa eri eturivin yhtyeissä kitaristina, vaan hän on tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin, säveltänyt teoksia orkestereille ja soittanut rivimuusikkona useilla eri levytyksillä.

Monipuolinen muusikko Marzi Nyman on säveltänyt elokuvamusiikkia ja esiintynyt useissa kokoonpanoissa, kuten Lenni-Kalle Taipale Triossa ja Annamari Kähärän Orkesterissa. Hänelle on myönnetty Teosto-palkinto ja Espoon kaupungin kulttuuripalkinto. Nyman on työskennellyt Espoo Big Bandin vakituisena kapellimestarina vuodesta 2012.

Pelkästään tällä vuosituhannella “musiikin kameleontiksi” kutsuttu monitaituri on ehtinyt soittaa jo lähemmäs neljälläkymmenellä levyllä. Vuonna 2022 hän mm. sävelsi musiikkia Kansallisteatterin näytelmiin Faust ja Aleksis Kivi.

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

27 / 9 e

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunki