Näytä kaikki tapahtumat

Markku Kuitunen ja Antti Strang: Puukiipijä

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2, Hämeenlinna

Aikuiset Kirjailijavierailut Luonto Tietokirjallisuus Vanhukset Hämeenlinna

Puukiipijä — vanhojen metsien viimeinen vartija -tietokirjan (2024) tekijät Markku Kuitunen ja Antti Strang informaatikko Erika Kallisen haastattelussa.

”Katoavien aarniometsien kiipeilymestari ahdingossa”

Teoksessa luontokatoa sekä ilmastonmuutosta lähestytään yksittäisen lajin, puukiipijän kautta. Samalla lukija pääsee tutustumaan tähän ainutlaatuiseen ja piilottelevaan lintuun sekä oppimaan sen elämästä.

Suomen karuissa olosuhteissa harvinaisen pitkälle erikoistuneen puukiipijän selviytyminen on perustunut tukkipuuvaltaisen metsän hyvään ennustettavuuteen. Nyt tilanne on muuttunut radikaalisti, ja laji on kovaa vauhtia taantumassa hömötiaisen ja helmipöllön lailla. Metsäekosysteemissä luontokato on konkreettisinta ehkä juuri Suomessa. Voimmeko tehdä jotakin sekä tämän vielä yleisen varpuslintumme että koko ekosysteemin tilanteelle – vai onko peli jo menetetty ja myös sen heikoin lenkki sanottu irti?

Teoksessa mielenkiintoiset tarinat ja huikea kuvitus nivoutuvat yhteen kansantajuisesti esitetyn tieteellisen tiedon kanssa.

Kirjoittaja, ympäristötieteiden emeritusprofessori Markku Kuitunen on tutkinut puukiipijän elämää jo puoli vuosisataa, ja kirjan kuvista vastaa Vuoden Luontokuva 2022 -voittaja Antti Strang.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Leino-saliin mahtuu max. 50 kuulijaa. Tilaisuuden järjestää kirjasto.

Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto