Laura Pohjonen: Macondo

Taidehalli Häme, Hallituskatu 14, Hämeenlinna

Aikuiset Kuvataide Museot Nuoret Näyttelyt Vanhukset Hämeenlinna

Laura Pohjonen
Macondo
18.11.-12.12.2023

Tervetuloa avajaisiin pe 17.11. klo 17-19
Taidehalli Häme, Hallituskatu 14, 13100 Hämeenlinna

Macondo on kuvitteellinen kylä keskellä viidakkoa. Sen rakentaa ja siellä elää eräs suku lukuisien sukupolvien ajan. Kylän arjessa ovat läsnä suvun kaikki nykyiset ja menneet jäsenet, elävät ja kuolleet, sulassa sovussa.

Sukupolvelta toiselle periytyy fyysisten piirteiden lisäksi paljon luonteenpiirteitä, uskomuksia, tapoja ja ajatusmalleja. Isien ja äitien pahat teot kostautuvat kolmanteen ja neljänteen polveen, mutta myös kauneus ja hyvyys vaikuttavat sukupolvia eteenpäin. Jotkut piirteet toistuvat joka sukupolvessa, kun taas toiset häviävät vain ilmestyäkseen uudelleen monen sukupolven jälkeen.

Arki ja ihmeet sulautuvat kylän elämässä rikkaaksi kudelmaksi. Suvun jäsenissä näkyy ihmisen hauraus ja herkkyys, osittainen rujouskin. Heissä on samalla kuitenkin myös voimaa ja päättäväisyyttä.

Teoksissa on käytetty mezzotintoa, viivasyövytystä, puupiirrosta ja mehiläisvahakollaasia.

Laura Pohjonen on opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa ja valmistunut taiteen maisteriksi vuonna 2000. Hän on pitänyt yli 40 yksityisnäyttelyä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Laura Pohjonen on toiminut opettajana useissa taiteen oppilaitoksissa, joista pisimpään Pekka Halosen akatemiassa ja Nurmijärven kuvataidekoulussa. Hänen teoksiaan on monissa julkisissa kokoelmissa, esim. Valtion taidekokoelmassa ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa.

Kiitokset:
Taiteen edistämiskeskus
perheeni ja sukuni
Gabriel Garcia Marquez

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Järjestäjä

Ars-Häme ry