Näytä kaikki tapahtumat

Kino Tavast: Hiljainen tyttö (2022) K7

Bio Rex Verkatehdas, Paasikiventie 2, Hämeenlinna

Aikuiset Draamaelokuvat Elokuva (taiteet) Elokuvakulttuuri Elokuvat (teokset) Nuoret Hämeenlinna

Hiljainen tyttö on hillitty mutta tunteikas draama, joka sijoittuu Irlannin maaseudulle ja kertoo koskettavan tarinan erään pikkutytön käänteentekevästä kesästä vuonna 1981. Monilapsisen perheen vanhemmilla on haasteita ruokkia koko lapsikatras ja uusi vauvakin on tulossa, joten vaitelias Cáit-tytär (Catherine Clinch) passitetaan kesälomaksi kauas sukulaisten maatilalle, täysin toisenlaiseen kotiin, mukanaan vain päällään olevat vaatteet. Sukulaispariskunnan (Carrie Crowley ja Andrew Bennett) huomassa Cáit saa vihdoin kokea olevansa rakastettu ja turvassa. Tytölle teroitetaan, ettei tässä kodissa ole salaisuuksia, kunnes eräänä päivänä hänelle selviää, ettei se ollutkaan totta.

Claire Keeganin Foster-kirjaan perustuva ja irlantilaisen Colm Bairéadin käsikirjoittama ja ohjaama, pääosin iirinkielinen elokuva on ollut festivaalimenestys. Se on tänä vuonna Oscar-ehdokkaana parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa ja on voittanut mm. parhaan elokuvan palkinnon Berliinin elokuvajuhlien Generation Kplus -sarjassa vuonna 2022.

Colm Bairéad, Hiljainen tyttö (Irlanti 2022) • 95 min • K7 • suom. tekstitys • pääosissa Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

13 € verkkokaupasta tai ovelta kortilla/käteisellä klo 17.45 alkaen. Sisältää elokuvan esittelyn ja jälkikeskustelun.

Järjestäjä

Kino Tavast