Näytä kaikki tapahtumat

Kanta-Hämeen Autosuunnistussarja, Hämeenlinnan harjoituskilpailu

Ahveniston Moottorirata, Poltinahontie 47, Hämeenlinna

Aikuiset Harrastajat Harrastukset Liikunta Nuoret Urheilu Hämeenlinna

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo. Laji sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. Uusille harrastajille on perehdytys lajiin ennen kilpailua.

Juoksusuunnistuksesta AS eroaa merkittävästi siinä, että kilpailijapari yrittää pysyä koko ajan ratamestarin suunnittelemalla reitillä. Autosuunnistuksessa ei etsitä tiettyjä rastipisteitä, sillä suunnistusta kontrolloivien rastien paikat ovat salaisia. Ajettavaksi tarkoitetut reittikuviot on painettu värillisinä karttoihin. Kartat saa lähtöpaikalla.

Kilpailureitti on jaettu pisteväleihin, joilla käytetään eri mittakaavoissa (1:5 000, 1:10 000, 1:20 000 ja 1:50 000) olevia kartanpaloja. Kartat on sommiteltu A5- tai A4-kokoisille karttapohjille. Pisteväleille ilmoitetaan myös suoritusajat ja/tai keskinopeusvaateet. Aikataulun noudattamista tarkkaillaan aikatarkastusasemien avulla.

Ilmoittautuminen: https://autosuunnistus.net/ilmoittautuminen-aau/

Lisätietoja: Pekka Virtanen, p. 0400 966095

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

Osallistumismaksu alkaen 10 euroa/auto

Maksu lähtöpaikalla kortilla tai käteisellä.

Järjestäjä

Ahveniston autourheilijat AAU ry