Näytä kaikki tapahtumat

Jussi Pyky: Suljemme silmämme itseltämme

Taidehalli Häme, Hallituskatu 14, Hämeenlinna

Aikuiset Kuvataide Näyttelyt Nuoret Vanhukset Hämeenlinna

”Kirjoitan tätä aurinkoisena toukokuun iltapäivänä Helsingin Vuosaaressa. Tarkkailen muurahaisten touhuja, lintujen pesintäpuuhia ja puiden juuri puhjenneita lehtiä. Ne eivät tunnu välittävän tästä sekasorrosta.. Eivät ne taida välittää. Pyrkivät säilymään, lisääntymään ja valtaamaan uusia alueita.

Seuraavalla rannalla lintujen laulu sekoittuu liikenteen meluun. Lahden toisella puolella näkyy veneiden mastoja, kauempana torninostureita ja muurahaiskeot mieleen tuovia kerrostaloja.

Teosteni eläinhahmot viittaavat muun muassa ominaisuuksiin, joita jaamme eläinten kanssa. Näitä ovat esimerkiksi aivoissa tapahtuvat toiminnot, jotka liittyvät primitiiviseen vaistomaiseen käyttäytymiseen sekä motivaatioon ja tunteisiin liittyviin prosesseihin.

Istun Meri-Rastilassa muinasrantakivikolla eli pirunpellolla. Kuvittelen mielessäni merenrannan tälle paikalle 30 metriä nykyistä korkeammalle, missä se sijaitsi 7000 vuotta sitten.”

Jussi Pyky (s. 1985 Tyrnävällä, asuu ja työskentelee Helsingissä) on valmistunut Lahden Taideinstituutista vuonna 2009 ja Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2016. Hän on osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin ja pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2009 lähtien. Hänen teoksiaan on muun muassa Seppo Fräntin taidekokoelmassa Kiasmassa sekä lukuisissa yksityisissä kokoelmissa. Pyky työskentelee piirtäen ja maalaten.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja Kansan Sivistysrahasto.

Tervetuloa avajaisiin pe 26.5. klo 17-19
Taiteilijatapaaminen ti 20.6. klo 17-18
Taidehalli Häme, Hallituskatu 14, 13100 Hämeenlinna

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä.

Järjestäjä

Ars-Häme ry