Näytä kaikki tapahtumat

Dekkarikirjailijavieraana Kale Puonti

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2, Hämeenlinna

Aikuiset Kirjailijavierailut Rikoskirjallisuus Hämeenlinna

Dekkariseuran Vuoden johtolanka-palkinnolla helmikuussa 2024 palkittu kirjailija Kale Puonti kertoo teoksistaan kirjastotoimenjohtaja Heli Huotakosken haastattelussa.

Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Hän on nähnyt aitiopaikalta kansainvälisen huumerikollisuuden rantautumisen Suomeen ja ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa. Tammikuussa 2024 ilmestyvä Joni on vakuuttavan realistisen Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjan kuudes osa. Aiemmin sarjasta ovat ilmestyneet osat Manni, Milo, Saarni, Aribo ja Fadi, ja neljästä ensimmäisestä on myyty tv- ja elokuvaoikeudet.

Puonti tunnetaan paitsi dekkaristina myös tietokirjoistaan, kuten Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia sekä Satu – Alamaailman rautarouva, joka on käännetty ruotsiksi, tanskaksi ja norjaksi. Lisäksi Puonti on tuttu katsojille MTV3:n Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona ja kuuntelijoille podcastin tekijänä. Immun ja Kalen rötöskatsaus -podcast on saavuttanut jo 300 000 kuuntelun rajan, ja suositusta Ammattina rikos -podcastista on tehty kolme tuotantokautta.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, sen järjestää Hämeenlinnan pääkirjasto.

Tervetuloa!

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Järjestäjä

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto