Näytä kaikki tapahtumat

Camilla Vuorenmaa, Joustava sydän -näyttely

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna

Aikuiset Kuvataide Museot Nuoret Näyttelyt Hämeenlinna

Camilla Vuorenmaan (s. 1979, Tampere) teokset käsittelevät usein ihmisyyteen ja inhimillisyyteen liittyviä kysymyksiä, kuten yksilön selviytymistä sekä myyttejä ja tarinoita. Joustava sydän -näyttelyn teoksissa Vuorenmaa tutkii erityisesti nuoruuteen, kasvuun ja perheeseen liittyviä teemoja.

Näyttelyn teokset ammentavat taiteilijan omasta elämästä ja kokemuksista. Samaan aikaan ne viittaavat kollektiivisesti jaettuihin kokemuksiin ja muistoihin. Perhealbumista löytyneistä otoksista, klassikkosaduista ja 80 ja 90-lukujen toimintaelokuvien naissankareista inspiroituneissa teoksissa esiintyvät esimerkiksi erilaiset eläinhahmot, Pinokkio, Mr Punch, Max ja Moritz sekä taiteilijan lapsuuden idolit Tähtien sota, Terminator sekä Alien -elokuvien Prinsessa Leia, Sarah Connor sekä Ellen Ripley.

Näyttely esittelee monialaisen kuvataiteilijan. Camilla Vuorenmaa tunnetaan erityisesti puukaiverrukseen pohjatuvista suurikokoisista maalauksistaan. Näiden ja perinteisempien maalausten lisäksi näyttelyssä on esillä uv-maalauksia ja -installaatio, seinämaalaus sekä mediataideteoksia. Camilla Vuorenmaan ensimmäinen valkokankaalle sovitettu teos Suu on sillä auki (2023) saa ensiesityksensä Joustava sydän -näyttelyssä.

Hämeenlinnan taidemuseo on avoinna ti–to 11–18, pe–su 11–17
Pääsymaksut 12 € / 10 €, ilmaiseksi Museokortilla ja alle 18-vuotiaat

Tapahtuman tiedot

Tapahtuma on maksullinen.

Tapahtumaan on esteetön pääsy.

Hintatiedot

12 / 10 €

Järjestäjä

Hämeenlinnan taidemuseo