Korona – kunta – yritykset

Yritystalo Veturi sekä kunta ovat yhdessä toteuttamassa seuraavia toimenpiteitä paikallisten yritysten tukemiseksi:

Hankinnat

– Janakkalan kunnan hankinnoissa tukeudutaan paikallisiin ja seudullisiin toimijoihin hankintalaki ja kilpailulainsäädäntö huomioiden.
– Pienhankintoja pyritään suuntaamaan paikallisille ja seudullisille yrityksille niissä tilanteissa kuin sopimukset sen mahdollistavat.
– Vuodelle 2020 suunniteltuja välttämättömiä hankintoja kiirehditään toteutettavaksi jo kevään aikana. Samoin kunta pyrkii teetättämään vuosi-/kausihuoltoja mahdollisuuksien mukaan.

– Janakkalan kunta nopeuttaa myös ostolaskujen maksua ja pyrkii näin helpottamaan pienten yritysten ja ammatinharjoittajien taloudellista tilannetta.

Rahoitus

– Janakkalan kunta sekä Janakkalan Teollisuusalueet Oy myöntävät hakemuksen perusteella tapauskohtaisesti maksuaikaa omien toimitilojensa vuokrien maksuihin aina kuuteen kuukauteen asti sellaisille pienyrittäjille, jotka joutuvat supistamaan toimintaansa, keskeyttämään toimintansa tai kokonaan sulkemaan toimitilansa. Asiakaskohtaiset neuvottelut käydään aina parhaimman lopputuloksen löytämiseksi. Ota rohkeasti yhteyttä!

– Veturi on käytettävissä yritysten tukena rahoitus- ja ongelmatilanneratkaisujen löytämisessä. Muun muassa seuraavia tukimuotoja on haettavissa:
Liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteissa (Business Finland)
ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa
Työ- ja elinkeinoministeriön tuki yksinyrittäjille koronavirustilanteessa

Yritysneuvonnan peruspalvelut

– Veturin palveluvalikoimassa on edelleen yritysneuvonnan peruspalvelut, kartoitetaan yrityksen tilanne, hahmotellaan eri vaihtoehdot, selvitetään rahoitusmahdollisuuksia ja autetaan hakemusten teossa.
– Saatavilla on myös Hämeen Uusyrityskeskuksen palvelut.
– Tietoisku-webinaarit Janakkalalaisille yrityksille liittyen koronan aiheuttamiin muutostarpeiseen yrityskentässä. Ensimmäinen webinaari järjestetään perjantaina 3.4. kello 8.30 – 9.00. Tervetuloa kuulolle!

Yhteistyöterveisin

Janakkalan kunta ja Veturin väki

Antti Aaltonen

Holstila Ismo

elinvoimapäällikkö
Yritystonttien myynti, yrittäjäystävällisten lupakäytäntöjen kehittäminen, kokonaisvaltainen elinvoiman edistäminen.
Puh. 03 680 1319
Puh. 050 5915865
Ismo Holstila