Janakkala-messut

Ajankohtaista yrittäjille

Mistä apuja koronaepidemian vaikutuksista kärsiville yrityksille?


Tulevat tapahtumat:

 


Menneet tapahtumat:

PERUTTU – Janakkalalaisten yrittäjien jouluhartaus

Turengin kirkko 10.12. kello 10.00.
Kulunut vuosi on koetellut ja haastanut yrittäjiä. Seurakunta tahtoo tukea yrittäjiä tarjoamalla mahdollisuuden kokoontua kirkkoon ja kohtaamaan toinen toisiamme.
Janakkalan seurakunta ja Yritystalo Veturi kutsuvat janakkalalaisia yrittäjiä Turengin kirkkoon yhteiseen jouluhartauteen ja kahville torstaina 10.12 kello 10.00.

 

Hankinta-aamu yrittäjille

Janakkalan kunta ostaa vuosittain palveluita reilulla 40 miljoonalla eurolla. Tämän lisäksi aineita ja tarvikkeita ostettiin reilulla 6 miljoonalla eurolla vuosittain.

Aamun kohtaamisessa juomme lämpöiset aamukahvit. Samalla vinkataan, miten sinä voit päästä mukaan toimittamaan palveluita tai jotain käsin kosketeltavaa. Potti, mistä puhutaan on yli 50 miljoonaa euroa.

8.00 Aamusumpit on katettu, saattaa olla tarjolla suolaista ja makeaakin

8.15 Janakkalan yrittäjien puheenjohtaja karauttaa kurkkuansa

8.20 Janakkalan kunnan edustaja viisaa, miten päästä mukaan julkisiin hankintoihin

8.40 Hankintaneuvoja Juha Haukka esittelee hankintaopasta, sekä vinkkejä miten päästä naapurikuntien apajille

Tilaisuus on maksuton. Pyydämme ilmoittautumisia 4.9. mennessä, jotta osaamme tilata pullaa riittävästi.

Huomioimme tilaisuuksissamme vallitsevan tilan aiheuttamat erikoisjärjestelyt ja seuraamme tarkasti tilannetta.

 

Työpaja kansainvälistymisestä kiinnostuneille yrityksille 6.4.2020 klo 13-17

Työpajan ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää tulevasta tilaisuudesta tai sinua kiinnostaa ottaa osaa yrityspilottiin, ota yhteyttä Veturiin.


Yrittäjältä yrittäjille -aamukahvitilaisuus 14.5.2020 klo 8.00-9.30 Janakkalan OP, Tervakosken toimipiste

Janakkalan Yrittäjät ry, Janakkalan Osuuspankki, Janakkalan kunta ja JTA Oy järjestävät vuoden 2020 aikana viisi inspiraatioaamua kaikille janakkalalaisille yrittäjille/yritysten edustajille.

Toisen inspiraatioaamun ohjelma julkaistaan pian!


Yrittäjiltä yrittäjille -aamukahvitilaisuus 12.3.2020 klo 8-9.30 Janakkalan OP, Turengin toimipiste

Janakkalan Yrittäjät ry, Janakkalan Osuuspankki, Janakkalan kunta ja JTA Oy järjestävät vuoden 2020 aikana viisi inspiraatioaamua kaikille janakkalalaisille yrittäjille/yritysten edustajille. Ensimmäisen inspiraatioaamun tarkoituksena oli herätellä miettimään, miksi digipresenssi on merkityksellinen ja antaa ideoita siihen, miten rakennetaan koukuttava yritystarina verkossa.

Aiheeseen meidät johdatti yrittäjä Juha Ruokangas. Juha kertoi yrityksen tarinan sekä valoitti sitä, mikä on Suomen parhaaksi verkkosivustoksi palkitun ruokangas.com -verkkosivuston merkitys yrityksen tunnettuuden kasvattamisessa ja liiketoiminnan menestyksessä.


Työpaja kansainvälistymisestä kiinnostuneille yrityksille 2.3.2020 klo 13-17 PARKKI Business Park, HML

Löytyykö yrityksestäsi kasvuhalua ja -kykyä kansainvälisille markkinoille, mutta paletista puuttuu vielä konkreettisia työkaluja maailman valloitukseen? Kaipaatko sparrausta, vertaistukea ja yhteistyöverkoston voimaa? Jos vastasit kyllä, on tämä työpaja juuri sinulle!

Maakunnallinen uudistuva kv-palvelumalli -hankkeen tavoitteena on kehittää maakunnan tasolla tarjottavia palveluita, jotka ovat kaikkien yrityksien käytössä. Yritysten kasvua haetaan kansainvälisen liiketoiminnan kautta.

Seuraava työpaja järjestetään 6.4.2020 klo 13-17. Kysy lisää Veturista.


Työllisyysseteli-info 27.2. klo 8.30-9.30 Veturissa

Janakkalan kunnan elinvoimatiimi kutsui alueen yrittäjiä yhdessä Janakkalan kunnan työllisyyskoordinaattori Pauliina Polvisen kanssa kuulemaan ja keskustelemaan työllisyyssetelin hakuprosessista ja sen myöntöperusteista Janakkalassa. Työllisyysseteli on rahallinen tuki yritykselle työllistettäessä uutta työvoimaa. Työllisyysseteli kiinnosti laajasti ja asiasta voi tiedustella edelleen Pauliinalta (pauliina.polvinen@janakkala.fi)


Vuoden ensimmäiset yritysaamukahvit to 16.1.2020 klo 8.30 – 9.30 Kiipulassa

Janakkalan kunnan elinvoimatiimi kutsui yhdessä Kiipulan yrityspalvelujen kanssa alueen yrittäjät tutustumaan Kiipulaan ja kuulemaan Kiipulan palveluista ja koulutuksista yrityksille. Aamukahvien jälkeen tutustuttiin koulutusaloihin kiertokävelyn muodossa.


Jouluglögit Yritystalo Veturissa to 19.12.2019 klo 8.30 – 12 välisenä aikana

Janakkalan kunnan elinvoimatiimi järjesti jouluglögit Yritystalo Veturissa (os. Juttilantie 1) 19.12.2019 klo 8.30 – 12 välisenä aikana. Tilaisuudessa keskusteltiin ja summattiin vuotta 2019 sekä mietittiin suuntaviivoja vuodelle 2020.


Uusien yrittäjien aamukahvit 10.10.2019 klo 8.30 – 9.30 Yritystalo Veturissa

Janakkalan kunnan elinvoimatiimin ja Janakkalan yrittäjäyhdistyksen yhdessä järjestämässä uusien yrittäjien aamukahvitilaisuudessa keskusteltiin elinvoimatiimin tarjoamista maksuttomista yrityksen kehittämispalveluista sekä paikallisen yrittäjäyhdistyksen toiminnasta, ja siitä, miten aloittava yrittäjä voi näitä palveluja hyödyntää.


KV-aamukahvit ke 30.10.2019 klo 8.30 – 9.30 Yritystalo Veturissa

Janakkalan kunnan elinvoimatiimi kutsui alueen yrittäjiä kv-aamukahveille Yritystalo Veturiin sekä tapaamaan janakkalalaisia kansainvälisiä osaajia.


Yrittäjien hankinta-aamu 1.10.2019 klo 8-9.30 Yritystalo Veturissa

Mitä hankintoja kunta on tekemässä lähiaikoina? Mistä kunnan tarjouspyynnöt löytyvät?

Janakkalan kunnan elinvoimatiimi järjesti yhdessä Hämeen Yrittäjien kanssa infotilaisuuden teknisen puolen tulevista hankinnoista. Tilaisuudessa keskusteltiin mm. siitä, miten kunnan ja yrittäjien vuoropuhelua lisätään ja miten hankintojen laatua kohennetaan markkinakartoituksen avulla.


Yrittäjä, 5.9.2019 on Sinun päiväsi!

Janakkalan kunnan elinvoimatiimi tarjosi janakkalalaisille yrittäjille aamiaisen torstaina 5.9. klo 9 Turengin Wanhalla Asemalla. Mukaan saatiin lähes 40 osallistujaa.

Janakkalassa vietimme Yrittäjän päivää painavan keskustelun ja herkullisen aamupalan merkeissä Turengin Wanhalla Asemalla klo 9 – 10.30. Tilaisuuden ohjelmasta vastasi Janakkalan yrittäjät ry. Mukana oli myös kunnan elinvoimatiimi.


Yrittäjien hyvinvointi -aamukahvit 15.8.2019 klo 8.30 Veturissa

Aamukahvitilaisuudessa keskusteltiin verkostoitumisen ohella yrittäjien hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Tilaisuuden alusti hyvinvointialan osaaja Yrjö Koskinen. Ykä Koskinen on Suomen Mielenterveysseuran valtuuttama Mielenterveyden ensiapukoulutusten ohjaaja & valmentaja sekä hyvinvointiyrittäjä. Ykä puhuu suurella sydämellä hyvinvoinnista, hyvästä sekä tasapainoisesta elämästä. Hänen missionsa on saada yrittäjät voimaan paremmin. Positiivisuus, hyvä asenne sekä tasapaino oman itsensä kanssa on oltava kaikkien saavutettavissa. Miten pidän itsestäni huolta ja mieleni virkeänä kaiken työ- ja elämänpaineen alla?


Pienhankinnat ja pk-yritykset  ti 4.6.2019 klo 17 Kiipulassa

Kunnissa tehdään hankintoja vuosittain useilla miljoonilla, koko Suomessa jopa miljardeilla euroilla. Haluatko osasi rahoista?

Seudullinen hankintailta tarjosi vinkkejä em. kysymykseen. Sanna Kronström puhui hankinnoista innostavasti ja antoi eväitä siihen, missä yrittäjän ei kannata mokata tarjouspyyntöihin vastatessa. Sanna on ratkaisukeskeinen optimisti ja intohimoinen hankintalain puolustaja. Sanna kirjoittaa suosittua hankintaturisti-blogia ja on julkisiin hankintoihin ja sopimusoikeuteen erikoistunut juristi.

Tämän maksuttoman tilaisuuden tarjosivat Hattulan kunta, Hämeenlinnan kaupunki, Janakkalan kunta sekä Linnan Kehitys.


Uusien yrittäjien aamukahvit 7.5.2019 klo 8.30

Janakkalan kunnan elinvoimatiimin ja Janakkalan yrittäjäyhdistyksen yhdessä järjestämässä uusien yrittäjien aamukahvitilaisuudessa keskusteltiin elinvoimatiimin tarjoamista maksuttomista yrityksen kehittämispalveluista sekä paikallisen yrittäjäyhdistyksen toiminnasta, ja siitä, miten aloittava yrittäjä voi näitä palveluja hyödyntää.


Aamukahvit Veturissa ke 27.3.2019

Janakkalan kunnan elinvoimatiimi kutsui kaikki alueen yrittäjät tai yrittäjäksi haluavat henkilöt aamukahville Veturiin. Aamukahvitilaisuudessa keskusteltiin verkostoitumisen ohella OP kevytyrittäjyydestä, maksuliikennepalveluista, OP kassasta sekä OP-mobiilista. Janakkalan Osuuspankista oli paikalla asiakkuusasiantuntija Janne Laine.


Uusien yrittäjien aamukahvitilaisuus ti 5.2.2019

Janakkalan kunnan elinvoimatiimin ja Janakkalan yrittäjäyhdistyksen yhdessä järjestämässä uusien yrittäjien aamukahvitilaisuudessa keskusteltiin elinvoimatiimin tarjoamista maksuttomista yrityksen kehittämispalveluista sekä paikallisen yrittäjäyhdistyksen toiminnasta, ja siitä, miten aloittava yrittäjä voi näitä palveluja hyödyntää.


Mistä ja miten työvoimaa -aamukahvit 14.11.2018

UHKAAKO TYÖVOIMAN SAATAVUUS YRITYKSESI KASVUA?

Rekrytointiaamukahveilla TE-palvelujen yrityspalvelu asiantuntija, Jari Lartama, kertoi, miten rekrytointihaasteita voi helpottaa.


Verkostoidu ja vaikutu 2.11.2018

Saara Utti kertoo palvelumuotoilusta ja asiakaskokemuksen merkityksestä. Juha Kärkkäinen avaa osallistujille Kultasuklaan tarinaa sekä kuulemme, miten Akun Tehdas yrityskeskittymä on syntynyt.

Verkostoidu ja vaikutu 2018


HAMK kutsuu janakkalalaiset yritykset tutustumaan toimintaansa 6.11.2018

Aamupäivän aikana käydään läpi seuraavia teemoja: opiskelijat yritysten voimavarana, soveltava tutkimus HAMKissa, älykkäät palvelut -tutkimusyksikön palvelut, ohutlevykeskus-tutkimusyksikön palvelut. HAMK:n palveluita kannattaa hyödyntää tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämisessä, joten lähde mukaan kuulemaan lisää.


Janakkala-messut

Yrittäjien oma ilta 7.9.2018
Perjantaina 7.9. järjestettiin janakkalalaisten yrittäjien ja sidosryhmien yhteinen ilta.

Janakkala-messut 8.9.2018
Kyllä Janakkalasta taitoa ja tekemistä löytyy, monella alalla ja monella suunnalla! Messuilla oli mukana kymmeniä näytteilleasettajia, kaikki Janakkalassa toimivia yrittäjiä ja yrityksiä.


Rahoitusaamukahvit 13.6.2018

Janakkalan kunnan järjestämät rahoitusaamukahvit 13.6.2018 vetivät valtuustosalin lähes täyteen yrittäjiä. Ely-keskuksen rahoitusasiantuntija Milla-Mari Hallikainen ja Linnaseutu ry’n toiminnanjohtaja Jussi Pakari kertoivat siitä, mitä mahdollisuuksia on tarjolla yrityksen suunnitelmien rahoittamiseen. Rahoitusinfon jälkeen oli mahdollisuus yrityskohtaiseen rahoitusklinikkaan, jossa käytiin läpi yrityksien investointi- ja kehityssuunnitelmia tukimahdollisuuksien kantilta. Yrityskohtaisia klinikoita varattiin kaiken kaikkiaan 7 kpl.


Verkostoitumismatka Saloon 27.4.2018

Janakkalalaiset yrittäjät, päättäjät ja kunnan edustajat osallistuivat J2 Janakkala toiseen – Yrittäjät yhteen -hankkeen verkostoitumismatkalle Saloon. Matka oli antoisa tapa verkostoitua eri toimijoiden kesken ja saada hyviä ideoita omaan toimintaan.


Valtuusto hyväksyi hankintastrategian 13.2.2017

Tutustu hankintastrategiaan


Elinvoimafoorumi

Janakkalan yrittäjistä, viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä koottu elinvoimafoorumi kokoontuu useita kertoja vuodessa ajankohtaisten asioiden äärelle.