Työllisyyden kuntakokeilu

Työllisyyden kuntakokeilut toimivat ajalla 1.3.2021 – 31.12.2024, jonka aikana asiointi osalle työnhakijoista siirtyy kunnalle. TE-toimistossa säilyy työnantajapalvelut sekä asiointi kuntakokeilun kohderyhmän ulkopuolisille työnhakijoille. TE-toimiston asiakaspalvelu vastaa henkilöasiakkaiden kysymyksiin puhelinpalveluna ja työnhakijat asioivat edelleen Oma asiointi -palvelun kautta.

Työllisyyden kuntakokeilusta löydät lisätietoja Työmarkkinatorilta.

Työllisyyden kuntakokeilun kohderyhmä

Asiakkuutesi siirtyy kunnan työllisyyspalveluihin, jos ilmoittautunut työnhakijaksi ja kotikuntasi on Janakkala. Lisäksi olet työtön, lomautettu, työllistettynä oleva tai olet työllistämistä edistävässä palvelussa ja kuulut johonkin seuraavista ryhmistä:

  • sinulla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan vaan saat työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa Kelasta
  • äidinkielesi on muu kuin suomi, ruotsi tai saame tai kansalaisuutesi on muu kuin Suomi
  • olet alle 30-vuotias

Oletko epävarma onko asiakkuutesi kunnassa vai TE-toimistossa?

Ei hätää, asiakkuus siirtyy automaattisesti ilmoittautuessasi työttömäksi Oma asioinin kautta. Sinuun ollaan yhteydessä.

Työnhaun aloittaminen ja työttömyysetuuden hakeminen kuntakokeilun aikana

Sekä kuntakokeilun että TE-toimiston asiakkaat ilmoittautuvat työnhakijaksi TE-palvelujen sivuilla Oma asiointi -palvelussa. Kuntakokeilu ei aiheuta muutosta työttömyysetuuden hakemiseen Kelasta tai työttömyyskassasta. Työnhaku tulee olla kuitenkin voimassa.

Työllistymissuunnitelman voimassaolo ja Oma asiointi-palvelu

TE-toimistossa tekemäsi suunnitelma velvoittaa sinua myös siirtyessäsi kuntakokeilun asiakkuuteen kunnes sinulle laaditaan siellä uusi suunnitelma.

Suunnitelman sekä siihen sovitut tehtävät löytyvät Oma asiointi-palvelusta.