Neuvolat

Neuvola tiedottaa kesän 2020 toiminnasta:

Koronakevät toi muutoksia neuvolan tarjoamiin palveluihin. Jatkamme ikäkausitarkastuksia 2-6 vuotiaille lapsille jälleen elokuusta lähtien.

Meidät tavoittaa arkena neuvolan takaisinsoittojärjestelmästä 03 680 1369, sekä Neuvola chatista. Toistaiseksi aikoja ei voi varata sähköisesti.

Perhekeskuksen Älä jää yksin huoliesi kanssa – lasten, nuorten ja perheiden puhelin: 036801463.

Mukavaa kesää kaikille!


Neuvolan perustoimintaa ovat määräaikaistarkastukset, terveysneuvonta, ryhmätoiminta ja rokottaminen. Janakkalassa neuvola on Tervakoskella ja Turengissa terveysasemilla. Kaikki neuvoloiden terveydenhoitajat vastaavat äitiysneuvola-, lastenneuvola- sekä seksuaalineuvonta-asiakkaista.

Neuvolassa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Ajanvarauksen voit tehdä numerosta 03 680 1369, josta vastaa neuvoloiden terveydenhoitajat. Soitamme sinulle takaisin arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Samasta numerosta myös ajan peruutukset, sekä neuvonta-asiat.

Huom! Ajan peruutuksen voit tehdä samasta numerosta ympäri vuorokauden viikonpäivästä riippumatta.

Neuvolachat palvelee arkisin klo 8-10.30

Neuvolachat palvelee ma-pe klo 8-10.30.

Chatissa asioidaan nimettömänä. Chatissa ei käytetä henkilötunnusta tai kirjoiteta luottamuksellisia tietoja elämäntilanteesta tai terveydestä.

Voit käydä chat-keskustelua terveydenhoitajan kanssa yleisellä tasolla perhesuunnitteluun ja raskauden ehkäisyyn, raskauteen, rokotuksiin, perheen hyvinvointiin, vanhemmuuteen sekä terveydenhoitoon liittyvissä asioissa.

Chatista et voi varata tai peruuttaa aikoja neuvolaan. Tietoturvasyistä laboratoriotuloksia ja reseptinuusimispyyntöjä ei voi hoitaa chatin kautta.

Kun tarvitset henkilökohtaisiin asioihin liittyvää palvelua, soita neuvolan ajanvaraus ja neuvonta numeroon 03 6801369, niin sinulle soitetaan takaisin.

Jos lapsi sairastuu

Huomaathan, että neuvolassa hoidetaan vastasyntyneitä ja raskaana olevia.
Ethän tuo lastasi sairaana neuvolaan!

Sairaan lapsen hoidontarpeen arviointi kuuluu avopuolen sairaanhoitoon.
Tarvittaessa saat neuvolasta kotihoito-ohjeita terveydenhoitajien puhelinajoilla.
Sairasvastaanottokäynnit toteutetaan sairaanhoitajan ja omalääkärin luona.

Ota yhteyttä terveysasemalle.

Jaa sivu