Neuvolaterveydenhoitaja tekemässä tarkastusta vauvalle.

Neuvolat

Neuvola tiedottaa syksyn 2020 toiminnasta:

Koronakevät toi muutoksia neuvolan tarjoamiin palveluihin. Meille syntyi kevään korona aallon myötä ruuhkaa, puramme vielä määräaikaistarkastuksia. Tartunnat ovat nyt maassamme jälleen lisääntyneet ja näiden seurauksena vastaanottoaikoja voi joutua odottamaan. Kiitämme kärsivällisyydestä.

Henkilökunta käyttää vastaanotoilla maskia.

Meidät tavoittaa arkena neuvolan takaisinsoittojärjestelmästä 03 680 1369, sekä Neuvola chatista. Toistaiseksi aikoja ei voi varata sähköisesti.

Tartuntojen lisääntymisen myötä joudumme rajoittamaan neuvolakäynneille saapuvien perheenjäsenten määrää. Vastaanotolle voi tulla yksi huoltaja lapsen mukaan, sisarusten toivotaan jäävän kotiin. Lastaodottavan perheen käynneille pariskunta on tervetullut. 

Saavuthan vain terveenä neuvolaan! 

Hengitystietulehdusoireisten tulee pysyä kotonaan ja välttää tartuttamasta muita. Kaikki hengitystietulehduksen oireita potevien tulisi olla kotikaranteenissa, kunnes 2 oireetonta päivää on kulunut, vaikka koronatesti olisi negatiivinen.

Ulkomailta tulleiden tulee pysyä omaehtoisessa kotikaranteenissa 14 vuorokautta. Tämä ei koske kaikkia maita. Lue lisää tästä THL:n sivuilta. 


Neuvolan perustoimintaa ovat määräaikaistarkastukset, terveysneuvonta, ryhmätoiminta ja rokottaminen. Janakkalassa neuvola on Tervakoskella ja Turengissa terveysasemilla. Kaikki neuvoloiden terveydenhoitajat vastaavat äitiysneuvola-, lastenneuvola- sekä seksuaalineuvonta-asiakkaista.

Neuvolassa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä. Ajanvarauksen voit tehdä numerosta 03 680 1369, josta vastaa neuvoloiden terveydenhoitajat. Soitamme sinulle takaisin arkisin klo 8-16 välisenä aikana. Samasta numerosta myös ajan peruutukset, sekä neuvonta-asiat.

Huom! Ajan peruutuksen voit tehdä samasta numerosta ympäri vuorokauden viikonpäivästä riippumatta.

Neuvolachat palvelee arkisin klo 8-10.30

Neuvolachat palvelee ma-pe klo 8-10.30.

Chatissa asioidaan nimettömänä. Chatissa ei käytetä henkilötunnusta tai kirjoiteta luottamuksellisia tietoja elämäntilanteesta tai terveydestä.

Voit käydä chat-keskustelua terveydenhoitajan kanssa yleisellä tasolla perhesuunnitteluun ja raskauden ehkäisyyn, raskauteen, rokotuksiin, perheen hyvinvointiin, vanhemmuuteen sekä terveydenhoitoon liittyvissä asioissa.

Chatista et voi varata tai peruuttaa aikoja neuvolaan. Tietoturvasyistä laboratoriotuloksia ja reseptinuusimispyyntöjä ei voi hoitaa chatin kautta.

Kun tarvitset henkilökohtaisiin asioihin liittyvää palvelua, soita neuvolan ajanvaraus ja neuvonta numeroon 03 6801369, niin sinulle soitetaan takaisin.

Jos lapsi sairastuu

Huomaathan, että neuvolassa hoidetaan vastasyntyneitä ja raskaana olevia.
Ethän tuo lastasi sairaana neuvolaan!

Sairaan lapsen hoidontarpeen arviointi kuuluu avopuolen sairaanhoitoon.
Tarvittaessa saat neuvolasta kotihoito-ohjeita terveydenhoitajien puhelinajoilla.
Sairasvastaanottokäynnit toteutetaan sairaanhoitajan ja omalääkärin luona.

Ota yhteyttä terveysasemalle.