Sähköiset palvelut – kotikoneelta

Kyllästyttääkö puhelimessa odottelu? Sähköiset palvelumme ovat käytettävissäsi 24/7.

Klikkaa otsikkoa päästäksesi haluamasi palvelun sivulle.

 

Kansalaisen terveyspalvelu eOmahoito

Voit lähettää viestin terveysasemalle ja tehdä sähköisen ajanvarauksen. Voit asioida palvelussa omaisen puolesta.

Sähköinen ajanvaraus on käytössä laboratorioon, terveystarkastuksiin (suu, 4-vuotisneuvola) influenssa- ja koronarokotukseen

HUOM. Ethän tule terveysasemalle tai laboratorioon, jos sinulla on hengitystietulehduksen oireita. 

Koronavirusepidemian vuoksi sähköinen ajanvaraus hoitajien vastaanotolle ei ole toistaiseksi käytössä.

Vastaanottoajan peruutus on tehtävä viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa. Myöhemmin peruutetusta tai käyttämättä jätetystä lääkärin/hammaslääkärin vastaanottoajasta peritään 18 vuotta täyttäneiltä 50,80 €.

Omahoito ja digitaaliset arvopalvelut

Omaolossa voit tehdä helposti kirjautuneena oirearvion, joka kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypähoito -suosituksiin. Oirearvion tehtyäsi voit varata ajan koronanäytteenottoon tai lähettää oirearvion terveysasemalle, jonka jälkeen ammattilainen on sinuun yhteydessä.

Omaolossa voit myös tehdä sähköisesti terveystarkastuksen ja valita sähköisen terveysvalmennuksen omahoitosi tueksi. Valmennuksissa voit edetä omassa tahdissasi. Terveyspalveluissamme on käytössä lisäksi omaolon verenpaineseurantalomake, jonka voit pyytää ajanvarauksen yhteydessä omalta hoitajaltasi. Neuvolassa ja opiskeluhuollossa käytämme omaolon sähköisiä esitietolomakkeita.

Omakanta.fi

Kanta- palvelu on KELA:n ylläpitämä kansallinen sähköinenpalvelu. Voit tarkistaa tietojasi kannasta, josta löytyy reseptitietosi, käyntitiedot, laboratoriotulokset, hoitotahdon päivitys. Tunnistauduttuasi sovellukseen mobiilivarmenteen tai verkkopankkitunnusten avulla näet valikon vasemmalla, josta voit valita edellä mainittujen asioiden tarkastelun. Lue tästä lisää.