Psykologit

ilves_psyk001

Janakkalan kunnassa toimii psykologeja sosiaali- ja terveyspalveluissa sekä sivistystoimessa. He edustavat peruspalveluissa psykologista asiantuntemusta ja auttavat erilaisissa ongelmatilanteissa. Voit hakeutua psykologille suoraan ottamalla yhteyttä. Kaikki psykologit ovat mukana perhekeskuksen palveluverkostossa( https://www.janakkala.fi/palvelut/perhekeskus/).

Terveyskeskuspsykologi

Terveyskeskuspsykologin vastaanotto on tarkoitettu neuvola- ja aikuisasiakkaille. Vastaanotolle voi hakeutua omasta aloitteesta tai toisen työntekijän ohjaamana. Vastaanotto on Turengin terveysasemalla.

Neuvolavastaanotolle voi hakeutua lapsen kehitykseen liittyvissä ongelmissa.

Aikuisvastaanotolle voi hakeutua

 • elämän muutos- ja kriisitilanteissa
 • ahdistuksen, jännityksen tai masennuksen oireissa
 • työssä jaksamisen ongelmissa

Psykologi: Paula Tyni

Nuorten psykologi

Nuorten psykologi palvelee 13–19 -vuotiaita. Vastaanotolle voi hakeutua omasta aloitteesta tai toisen työntekijän ohjaamana. Asiakas tai vanhempi varaa itse ajan psykologin puhelinnumerosta ajanvarausaikana. Vastaanotto on Turengin terveysasemalla maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin ja Tervakosken terveysasemalla torstaisin.

Nuorten vastaanotolle voi hakeutua

 • ahdistuksen, jännityksen tai masennuksen oireissa
 • koulunkäynnin, opiskelun tai työssä jaksamisen ongelmissa
 • nuoruusiän kehitykseen liittyvissä ongelmissa

Psykologi: Outi Elovaara

Koulupsykologi

Koulupsykologi palvelee 6–13-vuotiaita esiopetuksen ja alakoulujen oppilaita. Koulupsykologi työskentelee osana monialaista oppilashuoltoa edistäen oppilaiden hyvinvointia sekä tarjoten tukea koulunkäyntiin ja psyykkiseen kasvuun. Koulupsykologi tarjoaa konsultaatiota opetushenkilöstölle ja tekee yhteistyötä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Koulupsykologi käy Tervakosken ja Turengin kouluilla viikoittain. Muilla kouluilla sekä esiopetusyksiköissä erikseen sovittuina aikoina. Yksilövastaanotolle ohjaudutaan oppilashuoltoryhmän kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan koulupsykologiin puhelimitse tai Wilman kautta. Vastaanotto tapahtuu pääsääntöisesti perhekeskuksen keskuspaikassa Turengin terveysasemalla ja tarvittaessa koululla. Koulupsykologin palvelut on tarkoitettu alakoululaisille ja esikoululaisille kouluun siirtymisvaiheessa.

Koulupsykologiin voi ottaa yhteyttä lapsen

 • koulunkäyntiin ja oppimiseen liittyvissä ongelmissa
 • keskittymisen ja toiminnanohjauksen vaikeuksissa
 • käyttäytymisen ja tunne-elämän oireissa

Psykologit:
Kaivola Salla
Maalehto Sanni

Perheneuvola

Perheneuvola tarjoaa palvelua lasten kasvatukseen ja kehitykseen liittyvissä pulmissa. Palvelut on tarkoitettu Janakkalassa asuville lapsille ja peruskouluikäisille nuorille ja heidän perheilleen. Asiakkaaksi voi tulla vanhemman omalla yhteydenotolla tai yhteistyötahot voivat perheen suostumuksella olla yhteydessä perheneuvolaan.

Perheneuvolassa mietitään pulmiin ratkaisuja yhdessä perheen kanssa. Tarvittaessa perheneuvolassa tehdään perheen luvalla yhteistyötä myös muiden lapsen ja perheen kanssa työskentelevien tahojen kanssa sekä ohjataan lastenpsykiatrin konsultaatioon.

Palvelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia.

Ole yhteydessä, kun:

 • lapsellasi on pulmia kotona, päivähoidossa, koulussa tai kavereiden kanssa
 • olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, sosiaalisesta selviytymisestä tai tunne-elämän kehityksestä
 • tarvitset keinoja tai tukea lapsesi kasvattamiseen ja vanhempana jaksamiseen
 • perheenjäsenten välillä on ristiriitoja
 • perheenjäsenet tarvitsevat tukea perheen muutostilanteissa, esim. ero, uusperhe, läheisen kuolema
 • tarvitsette vanhempina avio- tai avoeron jälkeistä perheasioiden sovittelua, jotta saisitte sovittua lasten asioista siten, että erosta huolimatta onnistutte turvaamaan lastenne hyvinvoinnin ja vanhemmuuden jatkuvuuden

Kaikki lapseen, vanhemmuuteen tai perhetilanteeseen liittyvät huolet ovat yhteydenoton arvoisia!

Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse. Jätä viesti vastaajaan, niin otamme sinuun yhteyttä.

Psykologi: Mäkelä Marika
Perheneuvoja: Ringman Krista