Mielenterveys- ja päihdepalvelut
Janakkalan terveyskeskuksen Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yksikössä tarjotaan avomuotoisia palveluita aikuisille (päihdepalveluissa myös alaikäisille).
Hoitoon hakeutumiseen ei tarvita lähetettä ja palvelut ovat ilmaisia.
Mielenterveyspalvelut
Mielenterveyspalveluissa saa tukea, neuvontaa ja hoitoa erilaisissa mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa
Esimerkiksi:
- elämäntilannekriisit
- masennus
- ahdistuneisuus
- muut mielenterveyden häiriöt
Päihdepalvelut
Päihdepalveluissa saa tukea, neuvontaa ja hoitoa päihderiippuvuuteen sekä muihin riippuvuuksiin. Päihdepalveluissa toteutetaan myös opioidikorvaushoitoa ja päihdeseurantoja.
Huumeidenkäyttäjien terveysneuvontapiste Vinkki toimii Turengin terveysasemalla, mielenterveys- ja päihdepalveluissa joka keskiviikko klo 9-11. Vinkki toimii ilman ajanvarausta ja Vinkissä voit asioida anonyymina. Vinkki on matalan kynnyksen terveysneuvontapiste, jossa on myös mahdollista vaihtaa käytetyt ruiskut ja neulat puhtaisiin.
Palvelumuodot
- hoidolliset keskustelukäynnit (myös etänä puhelimessa tai suojatussa videoyhteydessä)
- pari- ja perhetapaamiset
- erilaiset ryhmät.
Hoitoon hakeutuminen
Hoitoon hakeutuminen tapahtuu yhteydenotolla ajanvaraus- ja neuvontanumeroon. Numerossa on takaisinsoittopalvelu. Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu puhelimitse ja vastaanotolle pääsee useimmiten kahden viikon sisällä.
Hoito alkaa tilanteen arvioinnilla, jossa yhdessä pohditaan hoidon tavoitteita sekä sopivaa työskentelytapaa ja hoidon kestoa. Hoitoa toteutetaan moniammatillisena tiimityönä.
Huomioitavia asioita
Mikäli olet estynyt tulemaan vastaanotolle, ilmoitathan siitä välittömästi. Käyttämättä, peruuttamatta jätetystä lääkärin vastaanottoajasta peritään sakkomaksua 50,80 euroa. Vastaanotolle ei tulla päihtyneenä tai hengitystieinfektiota sairastavana.
Kriisiapu
Mieli ry:n kriisipuhelin
MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.
Lisätietoa kriisipuhelinpäivystyksestä.
Kanta-Hämeen sosiaali- ja kriisipäivystys
Sosiaalipäivystykseen kuuluvat tilanteet, joissa tarvitaan kiireellisesti sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Kanta-Hämeen maakunnan alueella asukkaiden sekä kunnissa oleskelevien henkilöiden äkillisistä ja välttämättömistä sosiaalipalveluista virka-ajan ulkopuolella vastaa Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys. Kriisipäivystäjälle kriisitilanteissa voi soittaa puh. 03 621 7100.
Lisätietoja sosiaali- ja kriisipäivystyksestä.
Omahoito
Mielenterveystalo
Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. Mielenterveystalossa on tarjolla myös nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen.
Hyödyllisiä linkkejä 
- FinFami – Kanta-Hämeen mielenterveysomaiset ry
- Walonkulman klubitalo
- Ohjaamo Stage
- Kanta-Hämeen perhetyö ry
- Hämeenlinnan turvakoti
- Perheasiain neuvottelukeskus
- Nollalinja lähisuhdeväkivallalle
- Peluuri
- Päihdelinkki
Mielenterveys- ja päihdepalvelujen ajanvaraus ja neuvonta
ma-pe klo 8-12
Antila Päivi
Elovaara Outi
14200 Turenki
Kontio Satu
Kukkonen Susanna
Lahti Heli
ma-to 11.30-12
Paajanen Jussi
ma-pe 11.30-12
Pohto Jaana
ma-pe klo 11.30-12
Roine Ulla
ma-pe klo 11.30-12
Örlund Noora
14200 Turenki
ma-pe klo 11.30-12.00