Vinkkejä vapaa-aikaan

Jumppaohjeita ja liikuntavideoita kotioloihin

Vaikka kunnan liikuntapaikat on suljettu, liikkua voi myös kotona ja ulkona. Pysytään liikkeellä!

Ikäihmisille suunnattua jumppaa:

  • Kunnon eväät: 52 erillistä voimaa ja tasapainoa kehittävää piirroksin kuvitettua liikekorttia, joista voit koostaa oman kotijumpan.
  • Ikäihmisille suunnattua jumppaa: Janakkalan kunnan fysioterapeuttien Aija Koskelan ja Tiina Väisäsen opastuksella jumppaa. Suunnattu varsinkin ikäihmisille, mutta sopii myös muille taukojumppana.

Kaikille tarkoitettuja jumppia ja vinkkejä:

  • Oma liikunta -sovellus tekee leikkipuistoista liikuntapaikkoja. Sovelluksessa kunnan leikkipuistojen ja liikuntapaikkojen välineisiin räätälöityjä liikkeitä esitellään opastusvideoin. Videoita pääsee katsomaan joko netin karttasovelluksen tai paikan päällä laitteissa olevien QR-koodien kautta. Lue lisää ja tutustu palveluun
  • Lihaskuntoharjoituksia kaikenikäisille: Tule mukaan jumppaamaan Janakkalan kunnan erityisliikuntaohjaaja Päivi Pirneksen opastuksella, luvassa mm. keppijumppa, kahvakuulajumppa sekä selkäjumppa, Sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta.
  • Kehonhuoltoa kaiken ikäisille
  • Elixir TV-sarjan ja Janakkalan kunnan tämän vuotisen yhteistyön myötä Janakkala saa käyttöönsä yli 100 erilaista Ne ja paljon muuta löydät Liikuntavinkeistämme.

Ideoita perheliikuntaan

Perheen kanssa liikkuminen on mukavaa ja vahvistaa perheen sisäisiä siteitä. Pienillä arjen valinnoilla voit välittää ja opettaa lapsellesi aktiivista elämäntapaa, joka puolestaan tukee lapsen oppimista ja kehitystä. Katso vinkkikirjastostamme ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

Lue lisää ja katso videot


Liikuntapaikkojen esittelyvideot

Janakkalan liikuntapaikkoja ja niiden mahdollisuuksia esitellään Liikettä lisää Hämeenlinnan seutuun -hankkeen yhteydessä toteutetuilla videoilla.
Tutustu videoihin ja lähde liikkumaan


Luontoon!

Upeat luontokohteet löydät Luontoon-sivuiltamme. Luontosivuilta löydät mm. retkipaikkoja, laavuja ja ulkoilureittejä ja onpa siellä kerrottu myös missä on Hämeenkylmänkukan esiintymät Janakkalassa.


Tutustu Laurinmäen ja Ida Aalberg -museoihin diginä

Janakkalan museot ovat valmiina etävierailuihin ja löytyvät nyt eMuseosta suomeksi ja englanniksi.


Lukemista


Kulttuurikeskus ARXin materiaalipankki

Materiaalipankista löytyy vinkkejä kotona toteutettaviin taidehetkiin, työpajaohjeita varhaiskasvatus- ja koululaisryhmille, lainattavia työpajakokonaisuuksia ja jopa pienoisnäyttelyitä.

https://www.kulttuurikeskusarx.fi/materiaalipankki/


Pikku Kakkosen väen vinkit lapsiperheille