Neuvontaa ja keskusteluapua

Ikäihmisille apua ja neuvontaa arjesta selviytymiseen

Vakaan koronatilanteen ja hallituksen antamien ohjeistusten mukaisesti Janakkalan ikääntyneille maaliskuussa avattu ylimääräinen koronapuhelin on toistaiseksi tauolla. Ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden asiakasohjausyksikkö toimii kesäajan normaaliin tapaan maanantaista perjantaihin kello 8-16 numerossa 03 680 1883.

Voit myös aina ilmoittaa avuntarpeestasi sähköpostilla asiakasohjaus@janakkala.fi

Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys palvelee edelleen vain tilanteissa, joissa on akuutti sosiaalihuollon tarve. Puhelinnumero sosiaalipäivystykseen on 03 6217100.

 


Perhekeskus on perheiden tukena monella eri tavalla

Suorat yhteydet ammattilaisiin

Perhekeskuksen työntekijät odottavat perheiden yhteydenottoja ja ovat puhelinsoiton päässä klo 8-16. Nuoriso-ohjaajiin voi ottaa yhteyttä myös muina aikoina. Työntekijöihin voi olla yhteydessä heti, kun huolia tai tiedontarvetta syntyy. Ei tarvitse odottaa, että niistä muodostuu ongelmia. On tärkeää olla yhteydessä puolin ja toisin, että vanhat asiakassuhteet säilyvät ja uusia syntyy.
Yhteystiedot »

 

Keskustellen puhelimessa

Älä jää yksin huoliesi kanssa – lasten, nuorten ja perheiden puhelin: 03 680 1463. Perhekeskuksen työntekijät päivystävät arkisin klo 9-12. Voit soittaa muinakin aikoina ja jättää takaisinsoittopyynnön.

Haluamme auttaa kaikkia perheitä pärjäämään mahdollisimman hyvin tässä poikkeustilanteessa. Kuuntelemme, pohdimme ja autamme ratkomaan mielessäsi olevia huolia ja kysymyksiä. Ei ole niin pientä huolta, jota ei kannattaisi jakaa.

Soita 03 6801463

 

Kirjoittamalla

Chat
Älä jää yksin huoliesi kanssa – chat on avoinna klo 9-12 joka arkipäivä. Perhekeskuksen työntekijät kirjoittelevat kanssasi. Klikkaa chattiin: lasten, nuorten ja vanhempien chat

Sähköposti
Netistä löytyy lomake, jonka kautta voit jättää yhteydenottopyynnön.

 

Tietoa tarjolla

Perhekeskuksen nettisivuille kootaan tietopaketteja liittyen kodin ruokahuoltoon, talousasioihin ja liikuntaan. Tiedon avulla voit itse miettiä perheellesi sopivia tapoja.
Perhekeskuksen nettisivut »
Perhekeskuksen Facebook »


Mietityttääkö jokin asia? Kaipaatko juttuseuraa?

Janakkalan seurakunnan väki on valmiina kuuntelemaan ja jakamaan ilosi ja huolesi. Katso yhteystiedot ja soita »


Hämeenlinnan perheasiainneuvottelukeskus tukee myös janakkalalaisia pareja etänä

Perheasiain neuvottelukeskuksesta saat asiantuntevaa keskusteluapua, yksin, parina tai perheenä. Tarjoamme poikkeusolojen vuoksi normaalin vastaanoton rinnalla kertaluontoista puhelinkeskusteluapua perheessä ja yksin asuville.

Perheneuvonta
Ajanvaraus toimii normaalisti ja jonoja ei tällä hetkellä ole.
Ajanvaraus puhelimitse arkisin klo 9-12.

6.-9.4. ajanvaraus klo 10-12 seuraavasti:
ma 6.4. puh 040 804 9405
ti 7.4. – to 9.4. puh 040 804 9342


Koronahuoli-chat

Koronapandemian aiheuttamaa ahdistavaa oloa, stressiä ja unettomuutta? Tai onko elämäntilanne muuttunut? Huolia toimeentulon tai perheen pärjäämisen kanssa?

Koronahuoli-chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton, kahdenkeskeinen chat!

Osoitteessa www.mielenterveystalo.fi sijaitsee Milli, virtuaalinen apuri. Nyt Millin kautta pääsee myös chattaamaan ammattilaisen kanssa Koronahuoli-chattiin.

Chatissa asioidaan anonyymisti, eikä siitä muodostu hoitosuhdetta. Chatissa vastaavat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset HUS Psykiatriasta, joihin lukeutuu mm. sairaanhoitajia, psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä.

Chatissa saa apua koronapandemian aiheuttamiin mielen oireisiin kuten ahdistuneisuuteen, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi chatissa saa neuvoja elämäntilanteeseen liittyviin huoliin, kuten taloudelliseen pärjäämiseen, asumiseen, lasten tai läheisen vointiin, päihteiden käyttöön tai lähisuhdeväkivaltaan.

Chat on avoinna arkisin ma-to 12-16 ja pe 12-15. Ruotsinkielistä palvelua tarjotaan sosiaalityöntekijöiden toimesta keskiviikkoisin 12-16. Chat palvelee asiakkaitaan läpi kesän.


Koronavirukseen liittyvän huolen ja epävarmuuden sietäminen

Ajatus siitä, että sairastuisi koronavirukseen herättää monissa ahdistusta tai pelkoa, vaikka virus onkin useimmille vaaraton. Laajamittaisten varotoimenpiteiden tarkoituksena on huolehtia, ettei virus leviä tarpeettomasti.

Vinkkejä korona-ahdistuksen lieventämiseen »


Huolestuttaako läheisesi psyykkinen sairaus ja oma jaksamisesi?

FinFami – Kanta-Hämeen mielenterveysomaiset ry tarjoaa tukea ja apua kun olet huolissasi läheisen ihmisen psyykkisestä oireilusta tai päihteidenkäytöstä. Toiminta-aluettamme on Hämeenlinna, Forssa ja Riihimäki lähialueineen.

  • Oireileeko läheisesi psyykkisesti?
  • Kaipaisitko itse tukea omaan tilanteeseesi?
  • Haluaisitko keskustella samassa elämäntilanteessa olevien ihmisten kanssa?

FinFami tarjoaa tukea poikkeustilanteessakin »


Tukea ja toimintaa

Järjestöjen, yhteisöjen ja seurojen etätukea ja apua poikkeustilan aikana Kanta-Hämeen alueella.

Meidanhame.fi sivulle