Apua ja tukea arkeen

Ikäihmisille apua arjesta selviytymiseen

Vakaan koronatilanteen ja hallituksen antamien ohjeistusten mukaisesti Janakkalan ikääntyneille maaliskuussa avattu ylimääräinen koronapuhelin on toistaiseksi tauolla. Ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden asiakasohjausyksikkö toimii kesäajan normaaliin tapaan maanantaista perjantaihin kello 8-16 numerossa 03 680 1883.

Voit myös aina ilmoittaa avuntarpeestasi sähköpostilla asiakasohjaus@janakkala.fi

Kanta-Hämeen sosiaalipäivystys palvelee edelleen vain tilanteissa, joissa on akuutti sosiaalihuollon tarve. Puhelinnumero sosiaalipäivystykseen on 03 6217100.


Naapuriapu Janakkalassa

Facebookista löytyy ryhmä Naapuriapu Janakkala. Ryhmä, jossa avuntarvitsijat ja apua tarjoavat kohtaavat.
Apua kaupassa ja apteekissa asiointiin, ruokakuljetuksia jne. vallitsevan korona-epidemian aikana.


Mistä apuja koronaepidemian vaikutuksista kärsiville yrityksille?

Koronaepidemia on aiheuttanut ja tulee ikävä kyllä aiheuttamaan lisää haasteita yritystoiminnalle lähes alasta riippumatta. On tärkeää, että asioihin reagoidaan järkevästi ja riittävän ajoissa. Näin on mahdollista pienentää haittavaikutuksia yritystoiminnalle sekä mahdollistaa yritystoiminnan jatkuminen.


Arjen tietopaketit

Kodin ruokahuolto »
Ruoka on arjen perusasia. Kun ruokahuolto sujuu, niin moni muukin asia hoituu. Se tuo jaksamista, päivärytmin ja yhdessäoloa. Sivulle on kerätty tukipaketti perheiden ruokahuollon järjestämiseen nyt poikkeusoloissa.

Perheen taloushuolto »
Perheen taloustilanne vaikuttaa vahvasti koko perheen hyvinvointiin. Taloudellisten murheiden kanssa ei kannata jäädä yksin ja apua kannattaa hakea ajoissa.

Vanhemmuus »
Vanhemmuus on vastuuta ja tunteiden runsautta. Vanhemman on huolehdittava omasta hyvinvoinnistaan, että jaksaa nauttia vanhemmuudesta ja olla lastensa tukena. Perhekeskuksesta löytyy rinnallakulkijoita ja ammattilaisten tukea. Lasten tehtävä ei ole kantaa huolta vanhempien jaksamisesta, se on meidän muiden aikuisten tehtävä.

Ideoita perheliikuntaan sekä liikuntaneuvontaa raskausaikana ja sen jälkeen »
Perheen kanssa liikkuminen on mukavaa ja vahvistaa perheen sisäisiä siteitä. Pienillä arjen valinnoilla voit välittää ja opettaa lapsellesi aktiivista elämäntapaa, joka puolestaan tukee lapsen oppimista ja kehitystä. Katso vinkkikirjastostamme ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

Mietityttääkö sinua raskausajan liikunta tai kuinka voisit liikkua raskauden jälkeen? Entä oletko pohtinut, kuinka pikkulapsiperheissä voisi ylläpitää omaa ja perheen hyvinvointia sekä liikkua? Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä yksilölliseen tapaamiseen, jossa saat näihin vastauksia. Katso lisäksi opastusvideoilta vinkit kehonhuoltoon ja raskausajan liikuntaan


Hyvän Tahdon ruokajakelu Turengissa ja Tervakoskella

Kaikki paikalla Turengissa ja Tervakoskella klo 10.30 olevat saavat samanarvoisen valmiin kassin jonotusjärjestyksestä riippumatta. Ruokajako jatkuu ulkona, mutta paikalle ei tarvitse tulla kuin hetkeksi.

Seurakunnan liityttyä alueelliseen Hyvän Tahdon ruokajakeluverkostoon on ruokakassin valikoima myös monipuolisempi. Ruoka-apu on tarkoitettu vähävaraisille. Jakelun mahdollistavat Janakkalan seurakunnan vapaaehtoiset.

  • Turengissa keskiviikkoisin klo 10.30 Turengin seurakuntakeskuksessa (Juttilantie 2).
  • Tervakoskella ruokaa jaetaan torstaisin klo 10.30 seurakuntakeskuksen pihassa (Kirkkotie 1).

Lue lisää Janakkalan seurakunnan sivuilta.


Tukea ja toimintaa

Järjestöjen, yhteisöjen ja seurojen etätukea ja apua poikkeustilan aikana Kanta-Hämeen alueella.

Meidanhame.fi sivulle »