Perheneuvola

Perheneuvola tarjoaa palvelua lasten kasvatukseen ja kehitykseen liittyvissä pulmissa. Palvelut on tarkoitettu Janakkalassa asuville lapsille ja peruskouluikäisille nuorille ja heidän perheilleen. Asiakkaaksi voi tulla vanhemman omalla yhteydenotolla tai yhteistyötahot voivat perheen suostumuksella olla yhteydessä perheneuvolaan.

Perheneuvolassa mietitään pulmiin ratkaisuja yhdessä perheen kanssa. Tarvittaessa perheneuvolassa tehdään perheen luvalla yhteistyötä myös muiden lapsen ja perheen kanssa työskentelevien tahojen kanssa sekä ohjataan lastenpsykiatrin konsultaatioon.

Palvelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja asiakkaille maksuttomia.

Ole yhteydessä, kun

  • lapsellasi on pulmia kotona, päivähoidossa, koulussa tai kavereiden kanssa
  • olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, sosiaalisesta selviytymisestä tai tunne-elämän kehityksestä
  • tarvitset keinoja tai tukea lapsesi kasvattamiseen ja vanhempana jaksamiseen
  • perheenjäsenten välillä on ristiriitoja
  • perheenjäsenet tarvitsevat tukea perheen muutostilanteissa, esim. ero, uusperhe, läheisen kuolema
  • tarvitsette vanhempina avio- tai avoeron jälkeistä perheasioiden sovittelua, jotta saisitte sovittua lasten asioista siten, että erosta huolimatta onnistutte turvaamaan lastenne hyvinvoinnin ja vanhemmuuden jatkuvuuden

Kaikki lapseen, vanhemmuuteen tai perhetilanteeseen liittyvät huolet ovat yhteydenoton arvoisia!

Parhaiten tavoitat meidät puhelimitse. Jätä viesti vastaajaan, niin otamme sinuun yhteyttä.

Vanhempainpuhelin

Valtakunnallinen Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) ylläpitämä Vanhempain puhelin 0600 12277 (maksu 0,08 €/min + ppm, ti klo 10-13 ja 17-20, to klo 14-20 ja su klo 17-20). Vanhempain puhelin antaa keskusteluapua lastenkasvatukseen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Vanhempainnetti

Vanhempainnetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton vanhemmuuden tukemiseen tarkoitettu palvelu. Vanhempainnettiin voi kirjoittaa kaikissa arjen vanhemmuutta ja lasten kasvatusta koskevissa kysymyksissä, pohdinnoissa ja kommenteissa. Voit kirjoittaa milloin vain. Viesteihin vastataan kahden viikon kuluessa.

Vanhempainnetti