Kriisipuhelimet ja ilmoitus sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä

Alla olevan lomakkeen voi tulostaa ja palauttaa/lähettää Janakkalan sosiaalitoimiston postilaatikkoon. Osoite on Juttilantie 1, 14200 Turenki. Ilmoituksen sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä voi myös tehdä aikuissosiaalityöntekijöiden päivystykseen arkisin klo 8.00–16.00 numeroon 050 407 7449.

Ilmoitus sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä

Henkinen Ensiapu

SPR:n Henkinen Ensiapu auttaa virka-ajan ulkopuolella akuutissa kriisitilanteessa, joita ovat esim. etsinnät, tulipalot ja muut onnettomuustilanteet. Vapaaehtoiset auttajat ovat tehtäviin koulutettuja ja vaitiolovelvollisia. Yhteyden henkiseen ensiapuun saat poliisin, KHKS:n, terveyskeskuksen, ensiavun tai palolaitoksen kautta.

DEBRIEFING – Jälkipuinti-istunnot

Hyvinkään kriisikeskus tarjoaa Janakkalan ja Hattulan kunnan asukkaille kriisityöpalveluja.  Kriisityöpalveluilla tarkoitetaan jälkipuinti-istuntoja (debriefing) traumaattisen tapahtuman kokeneille asiakkaille 3 vrk:n sisällä tapahtumasta. Traumaattisella tapahtumalla tarkoitetaan tässä yhteydessä äkillisiä kuolemantapauksia, onnettomuustilanteita, ”läheltä piti” -tilanteita, itsemurhatilanteita, ryöstöjä ja raiskauksia.

Hyvinkään Kriisikeskuksen kriisityöntekijät järjestävät ryhmämuotoisen jälkipuinti-istunnon ja lisäksi tarjotaan mahdollisuus seurantatapaamiseen ja seurantapuhelinsoittoon. Yksilöasiakkaille voidaan järjestää kriisikeskustelu ja seurantatapaaminen tai seurantapuhelu. Muista kriisityötehtävistä sovitaan aina erikseen. Asiakkaat vastaanotetaan Janakkalan ja Hattulan kuntien osoittamassa tilassa

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys tarjoaa rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi joutuneelle ja hänen läheisilleen henkistä tukea ja käytännön neuvoja.

Auttava puhelin 020 316 116

  • arkisin klo  9-7 – 21.00
  • viikonloppuisin ja juhlapyhinä  klo 15.00 – 7

Juristin puhelinneuvonta 020 316 117

ma-to klo 17.00 – 19.00

Help line -palvelu ulkomaalaistaustaisille rikoksen uhreille 020 316 118

ma – ke klo 15 – 18 suomeksi ja englanniksi.

Palveleva puhelin

Miksi miettisit yksin, soita, Sinua kuunnellaan. Voit soittaa nimettömänä ja keskustella omaan elämääsi liittyvistä asioista toisen tavallisen ihmisen kanssa.

  • 010 190 071 suomenkielisille
  • 010 190 072 ruotsinkielisille

Suomenkielinen päivystys on su-to klo 18-01, pe-la klo 18-03.
Ruotsinkielinen Samtalstjänst päivystää joka ilta klo 20-24.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen

Tavoitteena on tukea, neuvoa ja ohjata seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreja. Kaikki yhdistyksen työntekijät ovat pätevöityneitä ja koulutettuja alallaan. Kriisityöntekijöinä on psykologeja, kriisi- ja traumaterapeutteja ja sosionomi, oikeudellisessa työssä toimii kaksi varatuomaria.

Maksuttomat neuvontapuhelimet:

Kriisipäivystys seksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille,
puh. 0800-97899, ma-to klo 9-15, viikonloppuna ja pyhinä sekä niiden aattoina klo 15-21.
Kriisiapua seksuaalisen hyväksikäytön ja väkivallan kysymyksissä. Tietoa raiskauskriisikeskus Tukinaisen kriisityön palveluista.

Juristipäivystysseksuaalista väkivaltaa ja/tai hyväksikäyttöä kokeneille,
puh. 0800-97895, ma-to klo 13-16.
Tietoa ja neuvontaa seksuaalirikosasioissa. Henkilökohtaiset ajanvaraukset ja oikeusavustukset.

www.tukinainen.fi