Janakkalan printti-ilves seisoo lapio kädessä omakotitaloalueen tontin laidalla.

Lomakkeet ja ohjeet

Janakkalan rakennusvalvonta palvelee, kun ryhdyt rakentamaan tai teet rakennukseesi tarkastusta vaativia muutostöitä. Jos olet epävarma tarvitsetko lupaa aikomaasi toimenpiteeseen tai sinulla on muutenkin rakentamisesta kysyttävää, ota yhteyttä rakennustarkastajiin.

Sähköinen lupa-asiointipalvelu

Janakkalan sähköinen rakennuslupapalvelu  parantaa rakennusvalvonnan saavutettavuutta aukioloajoista riippumatta. Rakentaja ja muut rakennushankkeeseen liittyvät toimijat saavat palvelussa suunnittelun lähtötietoja, voivat lähettää lupahakemuksen tai ilmoituksen sekä kommunikoida toimijoiden kanssa rakennushankkeen eri vaiheissa.

Palvelussa voit:

  • hakea lupaa useimpiin rakentamista koskeviin hankkeisiin, mm. rakennuslupaa, toimenpidelupaa, purkulupaa, maisematyölupaa ja jatkoaikaa rakentamiselle
  • seurata lupahakemuksesi käsittelytilannetta sekä lisätä hakemukseen mm. liitteitä
  • tarkastella aiemmin sähköisesti luomiasi lupahakemuksia

Lupahakemuksen jättäminen edellyttää vahvaa sähköistä tunnistautumista. Se tehdään käyttäen verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Tarkemmat ohjeet palvelun käytöstä löydät alempaa kohdasta ohjeet.

Yleensä hakemuksen täyttää asiakkaan valtuuttama pääsuunnittelija. Rakennushankkeeseen ryhtyvillä ja erityissuunnittelijoilla on oikeus päästä seuraamaan hakemuksen käsittelyä ja täydentämään sitä.

Toisaiseksi otamme myös vastaan paperilla tulevia lupahakemuksia. Kannustamme kuitenkin käyttämään ensisijaisesti sähköistä lupapalvelua. Tällä tavoin erillinen sähköposti- tai puhelinkeskustelu voidaan hoitaa lupapalvelun viestikentän kautta eivätkä hakemukset tule laadittujen pakollisuuksien ja ohjeiden johdosta puutteellisina rakennusvalvontaan.

Paperiset lomakkeet

Rakennuslupaan liittyviä kaavakkeita voit noutaa rakennusvalvonnan toimistosta tai palvelutoimisto Lyylistä. Lupahakemuksen voit toimittaa rakennusvalvonnan toimistoon, osoite Juttilantie 1, 14200 Turenki tai jättää palvelutoimisto Lyyliin.

Alla olevasta luettelosta löytyy useita tarpeellisia rakennuslupaan ja rakentamiseen liittyviä lomakkeita. Osa näistä on valtakunnallisesti käytössä olevia, joten linkki ohjaa suomi.fi sivustolle.

 

Hynönen Maarit

rakennustarkastaja
Rakennustarkastaja poissa 22.12.2022-1.1.2023 ja 4-5-1-2023.
Rakennusluvat, maisematyöluvat ja rakennusvalvonnan johto.
Paikalla ti, ke ja to. Ma ja pe poissa
Juttilantie 1

14200 Turenki

Puh. 03 680 1337
Puh. 0500 850 463