Perhekeskuksen logo, jossa piirretty ilvesperhe.

Perhekeskuksen esittely

Perhekeskuksessa on tarjolla tukea lapsille, nuorille ja perheille

Jan_perhekeskus-posteri_90x120_ver3 (3)

Perheenjäseniä autetaan yhdessä ja erikseen erilaisissa elämäntilanteissa. Löydät perhekeskuksesta sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisten palveluja. Perhekeskuksen toimintaperiaateet ovat luottamus, osallisuus, ammattitaito ja yhteistyö. Perhekeskus on tarkoitettu perheille, joissa odotetaan lasta tai on yksikin alle 18-vuotias lapsi.

Palvelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia Voit ottaa yhteyttä puhelinaikoina ja varata ajan. Et tarvitse lähetettä. Ratkaisuja mietitään ja tuki suunnitellaan sinun ja perheesi kanssa yhdessä. Yhteistyötä tehdään tarvittaessa koulun, varhaiskasvatuksen sekä muiden tahojen kanssa (erikoissairaanhoito jne.).

Suurin osa perhekeskuksen työntekijöistä työskentelee Turengin terveysasemalla. Työntekijöitä työskentelee myös muissa toimipisteissä ympäri kuntaa, mm. Tervakosken terveysasemalla, kouluilla ja päiväkodeissa.

Palveluohjaaja on apunasi, jos et tiedä keneen ottaisit yhteyttä. Palveluohjauksen tavoitteena on löytää asiakkaan kanssa oikea tukimuoto mahdollisimman nopeasti. Hänet tavoitat puhelimitse, sähköpostitse, sähköisellä lomakkeella tai perhekeskuksen tiloista.

Perhekeskuksessa on tietoa, toimintaa, kohtaamisia ja yhdessäoloa

Monet järjestöt ja seurakunnat järjestävät toimintaa perhekeskuksen tiloissa. Perhekeskuksessa on tilaa kohtaamisille, yhdessäololle ja toiminnalle kahden kesken ja ryhmissä. Toimintaan osallistumalla saat tietoa ja vertaistukea lasten ja nuorten kasvatukseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen ja perhe-elämään. Järjestöt ja seurakunnat järjestävät esim. luentoja, kahvilailtoja, vertaisryhmätoimintaa, kerhotoimintaa jne.. Lisätietoja tapahtumakalenterissa.

Tilat on tarkoitettu pääasiassa perheiden hyvinvointia edistäville toimijoille ja tapahtumille. Tiloja voi kysyä sähköisen yhteydenoton kautta.

Toiminnan kehittäminen

Perhekeskusta kehitetään yhteistyössä perheiden ja kaikkien toimijoiden kanssa. Voit osallistua esim kehittämisryhmään tai antaa palautetta ja ideoita sähköisen lomakkeen kautta. Kuulemme erittäin mielellämme ajatuksesi ja ideasi!

Janakkalan perhekeskus on Kanta-Hämeen ensimmäinen perhekeskus. Perhekeskuksen toimintamallin kehittäminen on osa maamme hallituksen kärkihanketta ja lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa. Kehittämistyötä tehdään kansallisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Sähköisiä palveluja kehitetään ja otetaan käyttöön vaiheittain.

Lämpimästi tervetuloa tutustuman ja osallistumaan perhekeskuksen toimintaan!