Kodin ruoka

Ruoka on arjen perusasia. Kun ruokahuolto sujuu, niin moni muukin asia hoituu. Se tuo jaksamista, päivärytmin ja yhdessäoloa. Tälle sivulle on kerätty tukipaketti perheiden ruokahuollon järjestämiseen nyt poikkeusoloissa.

Marttaliiton eli Marttojen vinkit perheen ruokahuoltoon.

Ruoka-apu

EU -ruoka-apu
Seurakunnan diakonitoimiston kautta on saatavilla maksutonta EU-ruokaa. Ruokaa voi noutaa kerran kuussa varaamalla etukäteen ajan seurakunnan diakoniatyöntekijälle (Päivi Harju p. 0447656 984 Turenki ja Lotta Törmänen p. 044 7656982 Tervakoski). Ruokaa jaetaan perhekoko huomioiden ja hakijan henkilöllisyys tarkistetaan. Kertaerä sisältää lihasäilykettä ja kuivaruokatuotteita. Hakijaa pyydetään ottamaan oma kassi mukaan.

Maksusitoumus ruokakauppaan sosiaalitoimistosta
Sosiaalitoimesta voi tarvittaessa hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea kelan perustoimeentulotuen hakemisen jälkeen. Tulot vaikuttavat myönnettäviin tukiin ja avustuksiin. Voit jättää kirjallisen hakemuksen tai olla työntekijöihin yhteydessä lisäohjeiden saamiseksi.

Ruokalahjakortit
Omalta sosiaalityöntekijältä tai perhekeskuksen palveluohjaajalta/sosiaalityöntekijältä voi kysyä ruokalahjakorttia. Kortteja on rajattu määrä ja niitä myönnetään harkintaan perustuen.

Ruokajako
Ruokajaossa jaetaan paikallisten kauppojen ylijäämäruokaa/hävikkiruokaa. Jakopisteet ovat 14.9. alkaen Turengissa Ojatiellä ja Tervakoskella seurakuntatalolla. Yijäämäruoka tarkoittaa jakopäivän päiväyksellä merkittyjä tuotteita, pakastettuja tuotteita ja parasta ennen -päiväyksen ylittäneitä tuotteita.
Lisätietoja asiasta antaa Tarmo Halttunen, puh. 044 7656 965, tarmo.halttunen@evl.fi

Ruokakuljetukset

Yli 70 vuotiaille
Kuntalaiset voivat kysyä asiointi ja kauppa- apua heille tarkoitetusta puhelinnumerosta 03 680 1233 arkisin ma-pe klo 8-15. Puhelin on käytettävissä myös muissa arjen avun, neuvonnan ja ohjauksen tilanteissa, jotka aiheutuvat poikkeusoloista.

Haluatko auttaa?

Ruokalahjakortti
Jos haluat lahjoittaa ruokalahjakortteja niitä tarvitseville, niin ota yhteyttä perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Sanna Kortesojaan puh. (03) 680 1259 / 050 551 0978