Kodin ruoka

Ruoka on arjen perusasia. Kun ruokahuolto sujuu, niin moni muukin asia hoituu. Se tuo jaksamista, päivärytmin ja yhdessäoloa. Tälle sivulle on kerätty tukipaketti perheiden ruokahuollon järjestämiseen nyt poikkeusoloissa.

Marttaliiton eli Marttojen vinkit perheen ruokahuoltoon.

Ruoka-apu

EU -ruoka-apu
Seurakunnan diakonitoimiston kautta on saatavilla maksutonta EU-ruokaa. Ruokaa voi noutaa kerran kuussa varaamalla etukäteen ajan seurakunnan diakoniatyöntekijälle (Päivi Harju p. 0447656 984 Turenki ja Lotta Törmänen p. 044 7656982 Tervakoski). Ruokaa jaetaan perhekoko huomioiden ja hakijan henkilöllisyys tarkistetaan. Kertaerä sisältää lihasäilykettä ja kuivaruokatuotteita. Hakijaa pyydetään ottamaan oma kassi mukaan.

Maksusitoumus ruokakauppaan sosiaalitoimistosta
Sosiaalitoimesta voi tarvittaessa hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea kelan perustoimeentulotuen hakemisen jälkeen. Tulot vaikuttavat myönnettäviin tukiin ja avustuksiin. Voit jättää kirjallisen hakemuksen tai olla työntekijöihin yhteydessä lisäohjeiden saamiseksi.

Ruokalahjakortit
Omalta sosiaalityöntekijältä tai perhekeskuksen palveluohjaajalta  p. 03 680 1842 / sosiaalityöntekijältä voi kysyä ruokalahjakorttia. Kortteja on rajattu määrä ja niitä myönnetään harkintaan perustuen.

Hyvän tahdon ruokajakelu

  • Turengissa keskiviikkona klo 10:30 Turengin seurakuntakeskuksessa.
  • Tervakoskella ruokaa jaetaan torstaisin klo 10:30 seurakuntakeskuksen pihassa.

Lue lisää hyvän tahdon ruokajakelusta Janakkalan seurakunnan sivuilta.

Ruokakuljetukset

Ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden asiakasohjaus

Kuntalaiset voivat kysyä asiointi ja kauppa- avuista puhelinnumerosta 03 680 1883 arkisin ma-pe klo 8-16.

Haluatko auttaa?

Ruokalahjakortti
Jos haluat lahjoittaa ruokalahjakortteja niitä tarvitseville, niin ota yhteyttä perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Sanna Kortesojaan puh. (03) 680 1259 / 050 551 0978