Kesäleirit

Nuorisopalvelut järjestää kesäleirejä ja päiväleirejä kesäkuussa. Leirit on pääsääntöisesti tarkoitettu janakkalalaisille lapsille ja nuorille mutta jos leirille mahtuu, voidaan leirille ottaa myös ulkopaikkakuntalaisia. Tällöin leirihinta on kaksinkertainen.

Leirille ilmoittautuminen on sitova ja leirimaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan.

Leirihakemus

Leirille haetaan sähköisellä hakemuksella. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos leirin osallistujamäärä on täynnä, lomake ilmoittaa, että kyseiselle leirille ei voi enää ilmoittautua.

 

Päiväleirit

1.-2. luokkalaisten päiväleirit toimivat maanantaista perjantaihin (poikkeuksena juhannusviikko maanantai-torstai) klo 9.00-15.00 välisenä aikana. Leiripäivän aikana leiriläisille tarjotaan lämmin lounas.

 

Vatkuli -Laurinmäen päiväleiri 3.-7.6.2019. Museoalueella Tarinmaan Laurinmäellä. Leirin hinta 50e.

Vatkuli on vanhanajan, taiteen, kulttuurin ja liikunnan päiväleiri Laurinmäellä. Leirillä on tarkoitus tutustua ja herättää kiinnostusta vanhanajan tapoihin, töihin ja uskomuksiin taiteen, käsityön, leikkien ja pelien kautta. Luonto ja liikunta ovat myös keskeisessä osassa ja luonnonmateriaaleja hyödynnetään myös askarteluissa. Liikunnan osassa käydään luontopoluilla ja laavulla metsäretkellä ja tehdään tehtävärasteja luonnossa sekä kokeillaan vanhanajan pihapelejä ja liikuntamuotoja mm. puujalkoja torpparimuseon pihapiirissä. Kaikkea toimintaa järjestetään päivittäin, mutta jokaiselle päivälle on omat painoalueensa. Leiripaikkana toimivat Janakkalan kirkonkylällä sijaitsevat Laurinmäen torpparimuseo ja Keltainen talo, jossa järjestetään myös ruokailut sekä toimintaa sateella.

Tällä leirillä on tarkoitus olla paljon ulkona, mutta sateen sattuessa muutokset leiriohjelmassa ovat mahdollisia.

 

Seilataan Satamaan -Päiväleiri Turengissa 10.-14.6.2019. Päiväleiri järjestetään nuorisokeskus Satamassa. Leirin hinta 50e.

Päiväleirin teemana on meri vaikka kaukana sisämaassa ollaankin. Leirin aikana lapset tutustuvat meitä lähimpiin merialueisiin ja erityisesti niiden ja lähiympäristön suojeluun. Lisäksi tehdään oma ympäristötempaus ja vietetään ikimuistoinen leiripäivä Mallinkaisten leirikeskuksessa. Leiri täynnä!

 

Lasten Kino -Päiväleiri Tervakoskella 17.-20.6.2019. Päiväleiri järjestetään Kino Tervakosken tiloissa Seuratalolla aidossa elokuvateatterimaailmassa. Leirin hinta 40e.

Viikon aikana lapset tutustuvat elokuvateatteriin kokonaisuutena, elokuvien kokoamiseen, niiden näyttämiseen ja valintaan. Lisäksi he pääsevät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan ”näin käyttäydytään hyvin elokuvateatterissa” -traileria, jota tullaan jatkossa näyttämään ennen lastenelokuvien esityksiä Kino Tervakoskella. Lisäksi leirillä vietetään tavallista leirielämää ja tehdään retki kunnan omistamaan Mallinkaisten leirikeskukseen saunomaan, uimaan ja paistamaan makkaraa ja lettuja.

 

Mallinkaisten leirikeskuksen leirit

10.-12.6.2019 Supersankareiden harjoitusleiri

Kesäleiri 8-12-vuotiaille Mallinkaisten leirikeskuksessa. Leirin hinta 40e.

Supersankarit ja ehkä vähän pahiksetkin valtaavat Mallinkaisen. Voiko supersankarin hommia harjoitella? Miten sankari selviää Suomen luonnosta? Tuleeko supersankari toimeen ilman elektronisia aparaatteja!?!?! Voidaanko me pelastaa maailma? Leiri täynnä!

 

17.-20.6.2019 Takaisin luontoon! Tagasi loodusse!

Yhteistyössä ystävyyskuntamme Kadrinan kanssa järjestettävä lasten kesäleiri Mallinkaisten leirikeskuksessa 8-12-vuotiaille. Leirin hinta 60e.

Tutustumme ympäristöömme, ihmettelemme ja tutkimme. Mitä luonto voi meille tarjota? Elämyksiä, ravintoa, seikkailuja ja pieniä ihmeitä. Välillä pulahdamme Mallinkaistenjärven aaltoihin, saunomme ja nautimme Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja toivottavasti myös auringon lämmöstä. Unohdetaan hetkeksi elektroniikka, ruutujen välke ja maailman melske. Leirille on tulossa 15 lasta Kadrinasta Virosta ja sinne mahtuu 15 janakkalalaista lasta. Leiri täynnä!

 

25.-28.6.2019 Hollywoodia ja honkien huminaa

Mitä yhteistä on elokuvilla ja Mallinkaisten metsillä? No kesäleiri tietenkin! Astetta rennompaa kesämenoa alle 15-vuotiaille. Leirin hinta 70e.

Uimisen, syömisen ja saunomisen lomassa sukelletaan elokuvien maailmaan mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla ja leiri huipentuu ihan oikeaan leffateatterireissuun Tervakoskelle. Katsottava elokuva äänestetään viikon aikana elokuvateatterin tarjonnasta.