Hakoisten linnavuori

Hakoisten kartano
HUOM. Linnavuori on yksityisen maanomistajan, Hakoisten kartanon maalla. Koronan vuoksi maanomistaja on kieltänyt kulun Linnavuorelle toistaiseksi.

Linnavuorelle käännytään tieltä 130 puukujaa Hakoisten kartano -kyltin viitoittamaan suuntaan. P-paikka ja vuorelle johtava polku löytyvät tien vasemmalta puolelta hieman ennen kartanoa. Kartanon pihapiiri on yksityisaluetta.

Kallioinen Linnavuori kohoaa hämäläisestä kartanomaisemasta huomiota herättävän jyrkkänä. Ensimmäisen Hämeen linnan on arveltu sijainneen vuorella keskiajalla, eikä ihme, kallion tarjoama suoja ja puolustusnäkymät on helppo kuvitella. Puolustuslinnakkeen raunioista on vielä jäänteitä jäljellä.

Linnavuori tarjoaa kapuamisen vaivanpalkaksi huikeat näköalat kaikkiin ilmansuuntiin. Mitä mainioin paikka kesäiselle piknikille.

Lähellä oleva Hangastenmäki on osoittautunut arkeologisten löydösten perusteella myös linnavuoreksi, lieneekö ollut käytössä samoina aikoina kuin Hakoinen?

Katso alueen kartta.

4 kommenttia aiheeseen “Hakoisten linnavuori

  1. Voisitte kertoa, että alue on tällä hetkellä suljettu. Ihmiset tulevat turhaan paikalle.

    1. Hakoisten Linnavuori on yksityisen maanomistajan, Hakoisten kartanon omistuksessa. Kunta ei ole aluetta sulkenut.
      Arvatenkin alueella on tänä keväänä liikkunut tavallistakin enemmän väkeä, koska ympärillä on hyvät lintujen kevätmuuttopellot ja luontoretkeily on harvoja sallittuja asioita, mikä on saanut maanomistajan näin rajoittamaan liikkumista alueella.

  2. Laittaisitteko sivuillenne myös sinne missä esitellään Janakkalan lintukohteet, ilmoituksen siitä, että koko Linnavuori alueena on suljettu. Ulkopaikkakuntalaisena lintubongarina ei voi aavistaa, että tällainen kunnan sivuilla mainostettu Linnavuori -kohde on kokonaan yksityisomistuksessa ja siten suljettu. Portilla olevista lapuista kulkija kuvittelee, että rakennukset on suljettu (vieraspaikkakuntalaisena kuvittelee, että rakennukset on normaalisti yleisölle auki), muttei osaa kuvitella, ettei itse Linnavuorellekaan saa mennä kävellenkään. Edes pääkaupunkiseudulla ei ole ulkotiloja suljettu ja estetty kunnan/kaupungin sivuilla esitellyissä paikoissa kävelemästä, joten tällaista ei osaa kuvitella tullessaan Janakkalaan (etenkään kun Janakkalan lintukohteiden esittelysivulla ei mitään sanota ja esim lintutornit on yleisesti auki).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.