Lukion logo

janakkalan-lukio-tekstijanakkalan-lukio-ilman-tekstia

 

Janakkalan lukion logon synty

julkaistu Janakkalan Sanomissa 15.10.2015

Tyylitelty ilveskuosinen j-kirjain komeilee Janakkalan lukion uudessa logossa. Tunnus luotiin neljän opiskelijan, Sonja Kauron, Halla Hannelinin, Sonja Kinnusen ja Erika Haraisen yhteisvoimin. Kun yrittäjyyskurssia vetänyt Paula Prinssi tarjosi suojateilleen logoprojektia, niin suunnittelu kolahti heti vapaat kädet saaneeseen nelikkoon.

”J-kirjain oli simppeli lähtökohta, johon sai yhdistellä eri symboleita ja koristeita. Ilveskuosin valitsimme, sillä ilves on Janakkalan vaakunaeläin. Sattumalta huomasimme, että Tervakoski ja Turenki sijoittuvat kartalla juuri j-kirjaimen päiden kohdalle”, tekijät kertovat. Molempiin päihin lisätyt t-kirjaimet symboloivat siis lukion kahden toimipisteen sijaintia.

Logoa väännettiin kevään yrittäjyyskurssilla viimeiselle viikolle asti. Aluksi erilaisia luonnoksia oli neljä, mutta valittuun päädyttiin muiden ryhmäläisten, opon ja rehtorin tukemana. Logon puhtaaksi piirtänyt graafikko teki vain pientä hienosäätöä. ”Alkuperäisessä logossa oli liukuvärjäys, joka jätettiin lopulta pois. J oli ensin myös vähän paksumpi ja suorempi.”

Työnjako oli nelikolla selvä. Ideoita viskottiin yhdessä, mutta taiteellisesta puolesta vastasi luonnokset piirtänyt Halla Hannelin. ”Tekeminen oli rentoa. Oli mukavaa ja helppoa, kun logoa sai suunnitella yhdessä kavereiden kanssa”, Sonja Kauro kertoo.

Taiteellisilta ristiriidoilta vältyttiin, eikö nelikon luovuutta juuri rajoitettu. ”Opettajalta tuli tsemppausta ja hyvää palautetta. Ihan meidän näköinen ja tyylinen logosta tuli”, Erika Harainen komppaa.