Urheilulinja

Yhdistä kilpaurheilu ja lukio-opinnot Turengin toimipisteen urheilulinjalla eli URLI:lla!

 

Kenelle?

Lahjakkaille kilpa- ja lisenssiurheilijoille

 

Miten harjoitellaan?

Urheilulinjan harjoittelu painottuu fysiikkaharjoitteluun ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen. Urheilulinjan opiskelijoilla eli urlilaisilla on koulun ulkopuolella omat lajiharjoituksensa valmennus- ja harjoitusohjelmansa mukaisesti. Niiden lisäksi urlilaiset tekevät urheilulinjan harjoituksia kouluaikana kahdesti viikossa. Harjoitukset pidetään Turengin liikuntahallilla, koululla, Kuumola-talon salilla tai ulkokentillä.

 

Miten URLI tukee lukio-opintoja?

URLI:n harjoitukset ovat kouluaikana ja urlilaisten lukujärjestykset suunnitellaan tukemaan harjoittelua. URLI:n suorittamisesta saa viisi (5) kurssia lukion oppimäärään. Viisi kurssia yhdistettynä lukion muuhun liikuntakurssien tarjontaan tarjoaa hyvät lähtökohdat suorittaa liikunnan lukiodiplomi ja hakeutua liikunta-alan jatko-opintoihin.

Tarvittaessa lukio rakentaa urlilaisille urheilijalähtöisiä opintoratkaisuja ja -joustoja. Näitä ovat esimerkiksi verkko-opiskelu leiritysten aikana sekä opinto-ohjelman rakentaminen urheilijan harjoitusohjelma huomioiden. Myös tukiopetus ja tukikurssit auttavat opiskelijaa silloin, kun harjoitteluohjelma leirien tai kilpailujen vuoksi vaatii runsaasti aikaa ja voimavaroja urheiluun. Lisäksi tehdään yhteistyötä seurojen ja muiden oppilaitosten kanssa.

 

Miten haen?

Keväällä toisen asteen yhteishaussa (yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioon). Hakeminen tapahtuu Opintopolussa. Janakkalan lukion urheilulinja on oma erillinen hakukohteensa. Lopullinen valinta tapahtuu haastattelun perusteella.

 

Keneltä lisätietoja?

Urheilulinjan yhteysopettajalta Leena Peltoselta tai lukion opinto-ohjaajalta Olli Pöyryltä.