Ohjatut liikuntaryhmät senioreille ja erityisryhmille

Erityisliikunta ja vertaisohjatut liikuntaryhmät 2020 – 2021

Koronavirus aiheuttaa erityisliikunnan ja vertaisohjattujen liikuntaryhmien toimintaan poikkeustilanteen, jonka vuoksi liikuntaryhmien aikatauluissa, kokoontumispaikoissa ja ryhmäkoossa on paljon muutoksia verrattuna totuttuun normaalitilanteeseen. Koska liikuntaryhmämme ovat osallistujamäärältään suuria, emme pysty turvaamaan hygieniatasoa asiakkaillemme ja siksi suurin osa ryhmistä aloittaa harjoittelun ulkona. Tapailakoti on toistaiseksi suljettu ulkopuolisilta ryhmiltä, siksi kuntosalitoiminta ja tuolijumppa on siirretty liikuntahallille. Ota mukaan Turengin ja Tervakosken ulkojumppiin keppi/kävelysauva/mopinvarsi ja kuminauha. Myös jokaiseen tuolijumppaan ota mukaan kuminauha. Ulkojumppiin vaatetus sää huomioiden.

 

Erityisliikunnan ohjattujen liikuntaryhmien kevätkausi alkaa 11.1.2021 seuraavasti;

MAANANTAI

Ulkojumppa klo 9.30 – 10.30 Liikuntahallin parkkipaikka/piha (Haltiantien puoleinen) HUOM! paikka vaihtunut!

Ulkojumppa klo 10.45 – 11.45 Liikuntahallin parkkipaikka/piha (Haltiantien puoleinen) HUOM! paikka vaihtunut!

 

TIISTAI

Tuolijumppa klo 14.30 – 15.15, Tervakosken Seuratalon yläsalissa. Huom! Tämä ryhmä toistaiseksi tauolla!

 

TORSTAI

Ulkojumppa klo 12.15 – 13.15, Tervakosken uimahallin parkkipaikka/piha.

Vesijumppa klo 13.45 – 14.30, Tervakosken uimahallissa (Huom! 12 osallistujan maksimi). Huom! Tämä ryhmä toistaiseksi tauolla!

 

PERJANTAI

Ulkojumppa klo 9.30 – 10.30 Liikuntahallin parkkipaikka/piha (Haltiantien puoleinen) HUOM! Paikka vaihtunut!

Ulkojumppa klo 11.30 – 12.30 Mallinkaisten Kyläkoululla.

Tuolijumppa klo 14.00 – 14.50 Liikuntahallilla, lohko 1. Huom! Tämä ryhmä toistaiseksi tauolla!


Erityisliikunnanryhmä, tarkoitettu ensisijaisesti itsenäisesti liikkuville henkilöille, joilla on kuitenkin rajoittuneisuutta fyysisessä kunnossa, SPPB-testin pisteet max 10.

Huom!  Erityisliikunnanohjaajan sairastumisesta tai lomasta johtuvat sijaisuudet hoidetaan ensisijaisesti vertaisohjaajien avulla, jotta ohjauksia ei tarvitse perua.

 

Ikäihmisten etäjumpat alkavat 18.1.2021

Liikuntapalvelut tarjoaa ikäihmisille mahdollisuuden ohjattuun kotijumppaan. Kevään ohjauskausi sisältää 12 ohjattua jumppaa kerran viikossa/jumppa. Kausimaksu jumppaan on 30 €/hlö ja maksun voi maksaa pääkirjaston palvelutiskillä tai laskutuksella. Jumppa lähetetään mikrosoft Teams ohjelman kautta live-lähetyksenä ja vastaanottoon tarvitset tietokoneen tai muun soveltuvan älylaitteen. Teams-ohjelmaa ei tarvitse ladata laitteelle.

Ilmoittautuminen erityisliikunnanohjaaja Päivi Pirnekselle; Puhelimitse 03-6801234, ti 12.1. klo 9.00-15.00 ja to 14.1. klo 9.00 – 12.00, TAI sähköpostitse paivi.pirnes@janakkala.fi to 14.1. klo 17.00 asti.

Etäjumppia on tarjolla seuraavasti;

MAANANTAISIN  Selkä-kuntojumppa, klo 13.15 – 14.00  (seisten ja lattialla maaten),

TIISTAISIN  Kuntojumppa, klo 13.15 – 14.00 (seisten, keppijumppapainotteinen jumppa),

PERJANTAISIN  Tuolijumppa, klo 14.00 – 14.45 (Istuen ja seisten).

Välineinä jumpissa käytetään keppiä, kuminauhaa ja käsipainoja vaihdellen. Myös ilman välineitä voi liikkeet tehdä, jos välineitä ei kotoa löydy.

Jokaisen tulee muistaa kotijumpassakin tehdä liikkeitä omaa kehoa ja jaksamista kuunnellen. Jos tuntuu liian raskaalta, huilaa hetki ja jatka sitten uudelleen. Minkään liikkeen ei ole tarkoitus tuottaa kipua, siksi lopeta kipua tuottava liike heti!

 

Vertaisohjatut kuntosaliryhmät toistaiseksi tauolla!

MAANANTAI

Omatoiminen kuntosaliharjoittelu Liikuntahallilla klo 10.-12.00, jolloin vertaisohjaaja on paikalla opastamassa ja antamassa vinkkejä harjoitteluun.

KESKIVIIKKO

Omatoiminen kuntosaliharjoittelu Liikuntahallilla klo 10.-12.00, jolloin vertaisohjaaja on paikalla opastamassa ja antamassa vinkkejä harjoitteluun.

Ilmoittautuminen liikuntaryhmiin

  • Liikuntaryhmät ovat maksullisia ja niihin ohjataan erityisliikunnanohjaajan, fysioterapeutin tai hoitajan tekemän toimintakykytestin perusteella.
  • Tulevan kauden ryhmiin ilmoittautuminen elokuun aikana, mutta myös kauden aikana on mahdollista tiedustella vapaita paikkoja
  • ERITYISLIIKUNTARYHMIIN ILMOITTAUTUMINEN:
    • Uusien asiakkaiden kuntotestaus ja liikuntaryhmiin ilmoittautuminen:
      • Erityisliikunnanohjaaja Päivi Pirnes,  03-6801234 tai paivi.pirnes@janakkala.fi

Osallistumismaksut

  • 30 € / erityisliikunnanohjaajan ryhmä
  • 25 € / vertaisohjaajien ryhmä

Maksut suoritetaan Turengin kirjastoon (Lokakuun alusta) ja Tervakoskella Uimahallille.

Avoin liikuntaryhmä: tuolijumppa

TAUOLLA TOISTAISEKSI
Keskiviikkoisin
klo 11:50–12:20 Perhekeskuksen monitoimitilassa

Osallistu liikkuen iästä viis! –hanke tarjoaa kuntalaisille tuolijumppaa keskiviikkoisin 2.9.–16.12.2020 Perhekeskuksen monitoimitilassa. Sisäänkäynti tapahtuu Terveyskeskuksen pääovista. Ryhmään mahtuu 8 ensiksi paikalle saapuvaa osallistujaa. Ei ennakkoilmoittautumista, ilmainen ja avoin ryhmä.