Liikuntavinkit

Oma liikunta tekee leikkipuistoista liikuntapaikkoja

Janakkalan kunta rohkaisee liikkumaan Oma liikunta -digipalvelun avulla, jossa kunnan leikkipuistojen ja liikuntapaikkojen välineisiin räätälöityjä liikkeitä esitellään opastusvideoin. Videoita pääsee katsomaan joko netin karttasovelluksen tai paikan päällä laitteissa olevien QR-koodien kautta
Lue lisää ja tutustu Oma liikunta -palveluun.


Liikuntavälinelainaamo ja vinkkivideot

Janakkalan pääkirjastosta ja Tervakosken kirjastosta voi lainata liikuntavälineitä kirjastokortilla. Jokaiseen välineeseen on liitetty QR-koodi, jonka takaa löydät käyttövinkkejä välineelle. Liikuntavälinelainaamo ja vinkkivideot on toteutettu kunnan eri toimialojen yhteistyönä.
Tutustu mitä kaikkea liikuntavälinelainaamosta voit lainata ja katso vinkkivideot


Lihaskuntoharjoituksia kaikenikäisille

Tule mukaan jumppaamaan Janakkalan kunnan erityisliikuntaohjaaja Päivi Pirneksen opastuksella, luvassa mm. keppijumppa, kahvakuulajumppa sekä selkäjumppa, Sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta.
Katso lihaskuntoharjoitusvideot.


Ikäihmisille suunnattua jumppaa

Janakkalan kunnan fysioterapeuttien Aija Koskelan ja Tiina Väisäsen opastuksella jumppaa. Suunnattu varsinkin ikäihmisille, mutta sopii myös muille taukojumppana.
Tule mukaan jumppaamaan.

Kunnon eväät -jumppaliikkeet

Kunnon eväät -kortit on laadittu Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikuntaohjelmassa

Kunnon eväissä on 52 erillistä voimaa ja tasapainoa kehittävää piirroksin kuvitettua liikekorttia, oma jumppaliike vuoden jokaiselle viikolle.

Lue lisää ja tutustu jumppaliikkeisiin.


Kehonhuoltoa kaikenikäisille

Jumppatuokioita mm. pihajumppaa, helpotusta niska-ja hartiaseudun jumeihin sekä jumppaohjeita lantion avaamiseen.
Katso kehonhuoltovideot.


Ideoita perheliikuntaan

Perheen kanssa liikkuminen on mukavaa ja vahvistaa perheen sisäisiä siteitä. Pienillä arjen valinnoilla voit välittää ja opettaa lapsellesi aktiivista elämäntapaa, joka puolestaan tukee lapsen oppimista ja kehitystä.

Katso vinkkikirjastostamme ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin.


Liikuntavinkkejä raskausaikaan ja sen jälkeen

Pienelläkin fyysisellä aktiivisuudella on paljon hyötyjä sekä äidille että vauvalle. Säännöllinen liikkuminen kohentaa mielialaa ja tuottaa lisää hyvinvointia.

Lue lisää raskaus- ja vauva-ajan liikuntavinkeistä.


Elixir liikuntavinkkivideot

Elixirin kanssa sovitun yhteistyön myötä Janakkala julkaisee omissa digikanavissaan videomuotoista liikuntaneuvontaa, yhteensä yli 100 erilaista videota.

Eri kuntien, kuten mm. naapurikuntien Hattulan ja Riihimäen sekä Ylitornion, Myrskylän ja Alajärven yhteisenä tuotantona tehdyissä neuvontavideoissa esiintyvät omien lajiensa tunnetut huiput, kuten olympiavoittajat Sami Jauhojärvi ja Lasse Viren sekä kilpauimari Matti Mattsson ja valmentaja Jukka Jalonen.


Liikuntapaikkojen esittelyvideot

Janakkalan liikuntapaikkoja ja niiden mahdollisuuksia esitellään Liikettä lisää Hämeenlinnan seutuun -hankkeen yhteydessä toteutetuilla videoilla.
Tutustu videoihin ja lähde liikkumaan.


Tänään voidaan hyvin

Inspiroidu voimaan tänään hyvin ja anna arjen liikuttaa! Liikkuminen mielletään usein vain kuntosaliharjoitteluksi tai lenkkeilyksi. Ne ovat kuitenkin usein liian isoja suorituksia, joten niiden tekemistä siirretään tai ne jätetään kokonaan tekemättä, eivätkä ne korvaa tärkeää arkiliikkumista. Mikä on pienin asia, jonka voit tehdä hyvinvointisi eteen, juuri tänään? Pienikin liike lisää hyvinvointiasi.

Lue lisää Tänään voidaan hyvin -sivustolta.