Liikuntavinkit

Lihaskuntoharjoituksia kaikenikäisille

Tule mukaan jumppaamaan Janakkalan kunnan erityisliikuntaohjaaja Päivi Pirneksen opastuksella, luvassa mm. keppijumppa, kahvakuulajumppa sekä selkäjumppa, Sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta.
Katso lihaskuntoharjoitusvideot.


Ikäihmisille suunnattua jumppaa

Janakkalan kunnan fysioterapeuttien Aija Koskelan ja Tiina Väisäsen opastuksella jumppaa. Suunnattu varsinkin ikäihmisille, mutta sopii myös muille taukojumppana.
Tule mukaan jumppaamaan.

Kunnon eväät -jumppaliikkeet

Kunnon eväät -kortit on laadittu Ikäinstituutin Voimaa vanhuuteen – iäkkäiden terveysliikuntaohjelmassa

Kunnon eväissä on 52 erillistä voimaa ja tasapainoa kehittävää piirroksin kuvitettua liikekorttia, oma jumppaliike vuoden jokaiselle viikolle.

Lue lisää ja tutustu jumppaliikkeisiin.


Oma liikunta tekee leikkipuistoista liikuntapaikkoja

Janakkalan kunta rohkaisee liikkumaan Oma liikunta -digipalvelun avulla, jossa kunnan leikkipuistojen ja liikuntapaikkojen välineisiin räätälöityjä liikkeitä esitellään opastusvideoin. Videoita pääsee katsomaan joko netin karttasovelluksen tai paikan päällä laitteissa olevien QR-koodien kautta
Lue lisää ja tutustu Oma liikunta -palveluun.


Kehonhuoltoa kaikenikäisille

Jumppatuokioita mm. pihajumppaa, helpotusta niska-ja hartiaseudun jumeihin sekä jumppaohjeita lantion avaamiseen.
Katso kehonhuoltovideot.


Ideoita perheliikuntaan

Perheen kanssa liikkuminen on mukavaa ja vahvistaa perheen sisäisiä siteitä. Pienillä arjen valinnoilla voit välittää ja opettaa lapsellesi aktiivista elämäntapaa, joka puolestaan tukee lapsen oppimista ja kehitystä. Katso vinkkikirjastostamme ideoita perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

Lue lisää ja katso perheliikuntavideot.


Liikuntaneuvontaa raskausaikana ja sen jälkeen

Mietityttääkö sinua raskausajan liikunta tai kuinka voisit liikkua raskauden jälkeen? Entä oletko pohtinut, kuinka pikkulapsiperheissä voisi ylläpitää omaa ja perheen hyvinvointia sekä liikkua? Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä yksilölliseen tapaamiseen, jossa saat näihin vastauksia. Katso lisäksi opastusvideoilta vinkit kehonhuoltoon ja raskausajan liikuntaan

Lue lisää ja katso liikuntaneuvovideot.


Elixir liikuntavinkkivideot

Elixirin kanssa sovitun yhteistyön myötä Janakkala julkaisee omissa digikanavissaan videomuotoista liikuntaneuvontaa, yhteensä yli 100 erilaista videota.

Eri kuntien, kuten mm. naapurikuntien Hattulan ja Riihimäen sekä Ylitornion, Myrskylän ja Alajärven yhteisenä tuotantona tehdyissä neuvontavideoissa esiintyvät omien lajiensa tunnetut huiput, kuten olympiavoittajat Sami Jauhojärvi ja Lasse Viren sekä kilpauimari Matti Mattsson ja valmentaja Jukka Jalonen.


Liikuntapaikkojen esittelyvideot

Janakkalan liikuntapaikkoja ja niiden mahdollisuuksia esitellään Liikettä lisää Hämeenlinnan seutuun -hankkeen yhteydessä toteutetuilla videoilla.
Tutustu videoihin ja lähde liikkumaan.