Pärekorien myyjä Taaran markkinoilla.

Taaran markkinat ja Nuku yö ulkona 28.8.2021

Tervetuloa kaikki historiaa ja kulttuuriperintöä eri tavoin harrastavat ja näistä kiinnostuneet ikään tai säätyyn katsomatta Laurinmäelle (Hakoistentie 371, Janakkala) Tapahtuma on maksuton, mutta torin ja kahvilan ostoksia varten kannattaa varata kortti ja käteistäkin.

Klo 14-17 koko museoalueen markkinatori. Tänä vuonna mukana on myös mm. näkijä ja parantaja Ingeborg Ilveksentytär (maksullinen). Keltaisen talon kahvila palvelee koko päivän ja Tarinmaan Seudun Kyläyhdistys myy lettuja ja makkaraa markkinoiden aikana museolla.

Klo 14.15 Kunnanjohtaja Reijo Siltala palkitsee Janakkalan positiivisimman 2021 museon pihalla

Klo 14.30 Miekkailuseura Vanajan kaarti tarjoaa hurjaa menoa taistelunäytöksessään museon pihamalla ja opettaa esityksen jälkeen halukkaille miekkailun alkeita sekä kirveen käyttöä.

Klo 15-16.30 Perinnemuusikko Minna Hokan paimensoittimien pajassa voi kokeilla oman pillin valmistamista. Non-stop soitinrakennustyöpajan alussa, klo 15.30 mennessä, saapuneet osallistujat ehtivät rakentaa mänkeri-klarinettisoittimen puutuneesta karhunputkesta ja tuohesta. Muuten työpajaan voi tulla omaan tahtiin askartelemaan ohjatusti keskiaikaisia soropillejä järviruo’osta ja rukiinoljesta. Perheen pienimmät saavat rakentaa 1950-luvun karutsapillejä.

Klo 18 Antti & Isotalo viihdyttää Keltaisella talolla. Musiikissa lyövät kättä eteläpohjalainen kansanmusiikki ja grunge. Ilta jatkuu Keltaisen talon pihamaalla grillaillen, levyjä soittaa Terho Aalto ja saunakin lämpiää.

Voit Nukkua yön ulkona omassa teltassa tai riippumatossa Laurinmäen alueella ja Keltaiselta talolta on saatavilla aamupalaa. Museon ja Keltaisen talon huussit ja roska-astiat ovat käytettävissä.

Klo 17 alkaen Janakkalan luonto- ja ympäristö ry. järjestää Räikälän kievarin kentällä Suomen luonnonpäivän kunniaksi ohjelmaa, mm. linnunpönttöpaja, papanavisa ja illan hämärtyessä lepakkoretki. Loppukesän leirinuotiolla paistetaan lettuja ja JLY.llä on myös riippumattoja ja kotateltta joissa voi viettää vaikka koko yön.

Kartta taarna markkinoista.Taaran markkioiden parkkialueet karttana.

Mukana Taaran markkinoilla:

Ingeborg Ilveksentytär
Näkijä ja henkiparantaja

Marjatta Karjalainen
Käsitöitä

Ritva Bomberg
Räsymattoja

Kimin apu ja työ
Pyykkietikkaa, luonnonvahakynttilöitä, saippuaa

Teija Haapasaari
Käsitöitä, pääasiassa kierrätysmateriaalista valmistettuja tuotteita

Henry Virtanen / Kansallisteos
Luonnontieteiden kasvikirja myös lasten luontokirja ym

ArmaSatar
Kotimaiset ihonhoitovoiteet jalkavoide ja inkivääri voide, oma valmiste jo 40 vuotta

Satu Uimonen
Käsitöitä mm. laukkuja, korviksia, neuletakin pidikkeitä ja sisustusluistimia

Raudikko Ruuna tmi
Käsin tehtyjä koruja ja käyttöesineitä – upeat korut hopeasta ja hevosen jouhista, rautalankaveistoksia ja Karolin keramiikkaa

Hirvenojan tila
Mukana ja esittelyssä tuotteita useilta pientuottajilta, eli tilatuotteita:
Hirvenojan tila (Loppi, Vojakkala): härkäpapua (kokopapu, rae ja gluteeniton jauho), valkosipulia, härkäpapupikkuleivät (gluteeniton) .
Ankkurin tila (Loppi, Pappilanlääni): tyrnituotteet ( hillot, hyytelöt, kylmäpuristetut mehut, tyrnirouhe)
Koivunalhon luomutila (Lieto, Tarvasjoki): makealupiinituotteet (jauho, rae, pasta)
Krannin tila (Nurmijärvi, Lepsämä): kaurahiutaleet, suurimot, jauhot
Huljalan Tupala (Hämeenkoski): öljyhampun siemen
Katajamaa (Loppi, Pilpala): maa-artisokkasipsit

Marianna Roine
Marenkeja ja käsitöitä

Astri Painilainen
Käsin kudotut villasukat, virkatut lelut

Tarinmaan Seudun kyläyhdistys ry
Muurinpohjalätyt, grillimakkara, kahvi, mehu

Taputapu 
Pientekstiilejä ekologisista luonnonmateriaaleista. Mm pellavaisia siivousliinoja, puuvillaisia (luomu ja öko-tex) kestovanulappuja, juuttisia ja pellavaisia juurespusseja mm. perunoiden, sipulien ja omenoiden säilytykseen

Mannilan tila
Lammastila tuotteita: lammassäilykettä, taljoja, villalankoja, käsitöitä. Lisäksi esim itse tehtyjä mehiäisvahakynttilöitä, naulakoita hevosenkengistä ym.

Harvialan Martat
Esittelemme marttailua monipuolisesti ja pidämme käsityönäytöksiä. Jaetaan marttailumateriaalua ja mahdollisesti myynnissä on villasukkia

Linnaseutu ry
Tämänkin kaiken EU mahdollistaa -kiertue

Aito Käsityö Janina Hurkala tmi
huovutus,silkki,kortit,hiekkapuhallettu lasi,korut,posilini maalaus

Lintulan hunaja
Hunajaa ja muita mehiläisalan tuotteita

Seuraamme koronatilannetta ja päivitämme tälle sivulle sekä tapahtuman Facebook -sivulle mahdollisista muutoksista. Museoalue mahdollistaa liikkumisen väljästi ja tarjoamme käsidesipisteitä. Suosittelemme kasvomaskien/visiirin käyttöä ja riittävien turvavälien pitämistä muihin seurueisiin.