Pärekorien myyjä Taaran markkinoilla.

Taaran markkinat 29.8.2020

Tervetuloa kaikki historiaa ja kulttuuriperintöä eri tavoin harrastavat ja näistä kiinnostuneet ikään tai säätyyn katsomatta!

Ohjelmassa on jälleen markkinatori klo 14-17, nähtävää, kokeiltavaa ja eläviä kohtauksia historian havinasta ainutlaatuisella alueella, jossa kulttuurihistoriallisia kohteita löytyy aina rautakaudelta meidän päiviimme saakka. Ohjelma tarkentuu kesän kuluessa ja Korona tilanteen päivittyessä.

Markkinoiden jälkeen on luvassa iltaohjelmaa, grillailua Keltaisella talolla ja mahdollisuus Nukkua yö ulkona omassa teltassa tai riippumatossa Laurinmäen alueella. Keltaisella talolla on luvassa myös aamupalaa yöpyjille!

Varmistettuja ohjelmia Taaran markkinoilla 2020:

Kulttuuriosuuskunta Uulu Tampereelta Muurikki ja metsän väki-konsertilla, joka kertoo karjaperinteestä ja Huutoyön traditiosta jolloin vapun aikaan päästettiin karja laitumelle. Uulu pitää tapahtumassa myös loitsukioskia josta voi käydä tilaamassa oman loitsun.

Miekkailu- ja historianelävöittämisseura Vanajan Sudet on jo Taaran suosittuja ja odotettuja vakiovieraita ja saamme heidät jälleen vieraaksemme! Odotamme jännityksellä millaisiin seikkailuihin viikingit vievät tällä kertaa.

Janakkalan miekkamiehenkin löytäneet Kanta-Hämeen Menneisyyden Etsijät ry saapuu Taaran markkinoille ensimmäistä kertaa esittelemään toimintaansa, johon kuuluu mm. historian harrastaminen ja tutkiminen, ennestään tuntemattomien muinaisjäännösten etsiminen metallinilmaisinta ja muita apuvälineitä käyttäen.

Iltaohjelmassa mm.
klo 17 Arkeologi Heli Etu-Sihvolan luento: Arkeologian näkökulmia muinaislöytöjen etsintään
klo 18 Rampe-Raven
klo 19 Ants in the Pants

Ilmoittautuneita myyjiä ja esittelijöitä:

Astri Painilainen
Käsin neulottuja sukkia, tumppuja yms. Virkattuja leluja

Tuula Lauronen

Kotigastronomi mausteet: Mausteet, maustesekoitukset, liemijauheet, dipit, pata-ainekset, leivontatuotteet, maustekahvit, monenlaiset teet ja erilaiset keittiötarvikkeet.

Harvialan Martat
Esittelemme Marttojen toimintaa ja pidämme käsityönäytöksiä esim. lauta- ja tai pirtanauhan kutomista, neulakintaan tekoa ja neulomista sekä parsintaa perinteisin keinoin.

Mannilan tila
Omien lampaiden villasta kehrättyjä värjäämättömiä villalankoja, lampaan taljoja, käsitöitä, mehiläisvahakynttilöitä

Marianna Roine
Marenkeja, gluteenittomia leivonnaisia ja käsitöitä

Ihka ihana / Päivi Eskonen
Huopatuotteita ja koruja

Seppäjussin Paja
Taontanäytöstä ja -tuotteita

Carita Wikström
Pidän työnäytöstä ketjun- ja korunvalmistuksesta ja samalla myyn tekemiäni tuotteita.


Lintulan Hunaja
Hunajaa ja muita mehiläispesäntuotteita, mehiläisvahavoiteita ja -kynttilöitä, hunajasaippuaa jne.

Hannu Pelkonen
Hopeakorut, puukot

Torkel Design
Puusepän tuotteet, koreja, nahkatöitä, laajasti lasten ritariaseita yms. 1400-luvun ”sakson” teltalta

Teija Haapasaari
Pääasiassa kierrätysmateriaalista valmistettuja koruja, laukkuja, kransseja ym.

Päivi Limpi
Käsitöitä, tiffanylyhtyjä, tiffany töitä, kudonnaisia ja muita pieniä askarteluja

Aito käsityö Janina Hurkala tmi.
Keskiajanneidon pannat, tuoksupusit, silkki, tekstiilit, korut(luonnonmateriaali), kortit, hiekkapuhallettu lasi, maalattu posliini

Typy Reponen
Juomasarvia ja koruja luusta ja höyhenistä

Tulisitko myyjäksi tai esittelijäksi Taaran markkinoiden sadonkorjuutorille?

Sadonkorjuutuotteet sekä vanhan ajan henkiset tuotteet ovat tervetulleita. Tapahtuman henkeen soveltuvasti vältetään muovia ja nykyajan materiaaleja myös pakkauksissa ja markkinapöydän ulkoasussa. Historiaa tavalla tai toisella harrastavat seurat ja yksityishenkilöt ovat myös erittäin tervetulleita esittelemään toimintaansa.

Kaikki myynti/esittelypaikat ovat maksuttomia. Tavallisia pukkipöytiä on saatavilla, koko n. 120 x 60cm. Myyntipaikkoja ei ole sisätiloissa vaan jokainen tuo oman katoksensa ja ”naamioi” mahdollisuuksien mukaan vanhan ajan henkeen.

Ilmoittaudu tästä mukaan

Ilmoittaudu Taaran markkinoille 2020

Jaa sivu