”Poika, joka katseli puiden latvoja” -kuoroprojekti

Janakkalan 3.‐luokkalaisten kevätlukukausi huipentuu  vuosittain ”Poika, joka katseli puiden latvoja” ‐kuorokonserttiin Turengin liikuntahallilla.

Konsertti videoidaan ja lähetetään livetaltioina konserttipaikalta, jolloin muutkin oppilaat ja läheiset voivat osallistua tunnelmaan yhdessä 3.-luokkalaisten kanssa.

Linkki konserttitaltiointiin

Kuoroprojektista

Koko lukuvuoden harjoitelleet kolmasluokkalaiset esiintyvät liikuntahallilla lähes 300 oppilaan kuorona Sibelius‐opiston opiskelijoista koostuvan Kamariorkesterin kanssa. Kuoroa johtaa projektin taiteellinen johtaja, kuoropedagogi Ismo Savimäki. Draamallisen kokonaisuuden Suomen juhlavuoden Sibelius‐ ja luontoaiheiseen konserttiin on suunnitellut taidekasvattaja Taina Maria Savimäki yhdessä Sibeliusopiston opettajien kanssa. Visuaalisen ja valosuunnittelun on työstänyt valotaiteilija Olli Hietajärvi yhteistyössä teknikko Veikko Pullin kanssa.

Ismo Savimäki on harjoituttanut kuluneen lukuvuoden aikana kaikki Janakkalan kolmannet luokat konsertissa esitettäviin kappaleisiin ja kuorolaulun perusteisiin. Tässä moniulotteisessa konsertissa kolmasluokkalaiset ovat pääosassa nauttien konsertista ja päästessään esiintymään toisilleen. Konsertti on osa kunnan perusopetuksen omaa kulttuurikasvatussuunnitelmaa, Kulttuuripolkua.