”Poika, joka katseli puiden latvoja” -kuoroprojekti

Janakkalan 3.‐luokkalaisten kevätlukukausi huipentuu kahden koronavuoden tauon jälkeen ”Poika, joka katseli puiden latvoja” ‐kuorokonserttiin Turengin liikuntahallilla 6.5.2022 klo 12-13.

Vapaaehtoisen pääsymaksun voi lahjoittaa ennen konsertin alkua Janakkalan SPR:n kerääjille liikuntahallin ovella tai verkossa SPR:n katastrofirahastoon https://www.punainenristi.fi/lahjoita/katastrofirahasto/

Konsertti videoidaan ja lähetetään livetaltioina konserttipaikalta, jolloin kaikki voivat osallistua tunnelmaan yhdessä 3.-luokkalaisten kanssa myös etäyhteyden päässä.

Linkki konserttitaltiointiin

Kuoroprojektista

Poika, joka katseli puiden latvoja on hämeenlinnalaisten ja janakkalalaisten koululaisten ja taidelaitosten yhteinen kuoroteos, joka tarjotaan vuosittain osana perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolkua. Kevään 2022 kokonaisuus toteutetaan jälleen suurena, yli tuhat lasta mukaan tempaavana projektina. Oppilaat harjoittelevat konserttikappaleita koko lukuvuoden, ja molemmissa kunnissa järjestetään oman kunnan juhlallinen päätöskonsertti, jossa lapset ja Sibeliusopiston oppilaista koostuva kamariorkesteri esittävät Jean Sibeliuksen säveltämiä sekä muita luonnosta innostuksena saaneita kappaleita. Kuoroa johtaa projektin taiteellinen johtaja, kuoropedagogi Ismo Savimäki. Draamallisen kokonaisuuden Sibelius- ja luontoaiheiseen konserttiin on suunnittelut taidekasvattaja Taina Maria Savimäki yhdessä Sibelius-opiston opettajien kanssa. Valosuunnittelusta vastaa Juha Rouhikoski. Sibelius-opiston kamariorkesteria johtaa Sini Virtanen ja tanssijoiden koreograiat on suunnitellut Heidi Wasko. Projektin tuottaa Kulttuurikeskus ARX yhteistyössä Sibelius-opiston ja Janakkalan kunnan kanssa. Suuri kuoroprojekti toteutettiin ensimmäisen kerran Hämeenlinnassa keväällä 2015.