Pienten kuvakirjoja pöydällä.

Lapset ja nuoret

Ohjatut kirjastovierailut ryhmille

Lastenosaston ohjelmatarjonta painottuu alakoulun 1.-3. luokille. Ohjelmatarjonnasta voit kuitenkin valita minkä tahansa kokonaisuuden ja me räätälöimme sen kullekin ikäluokalle sopivaksi. Jokaiseen ohjelmakertaan kuuluu myös lainaus.

Päiväkodit

Kuunnellaan satuja ja keskustellaan yhdessä, katsellaan nukketeatteria, tutustutaan kirjastoon.

1. luokat

Tutustutaan kirjastoon, opitaan lainaamaan ja palauttamaan sekä huolehtimaan kirjoista. Kuunnellaan satuja, katsellaan nukketeatteria, tutustutaan lukudiplomiin ja saadaan lukuvinkkejä sekä runoista että kertomakirjallisuudesta.

2. luokat

Opitaan löytämään lainattavaa niin kaunokirjoista kuin tietokirjoistakin. Saadaan lukuvinkkejä sekä runoista että kertomakirjallisuudesta, kuunnellaan satuja, katsellaan nukketeatteria.

3. luokat

Opitaan löytämään lainattavaa verkkokirjaston kautta. Saadaan lukuvinkkejä sekä runoista että kertomakirjallisuudesta, kuunnellaan satuja, katsellaan nukketeatteria.

5. luokat

Tehdään ryhmässä videovinkkaus luokkakavereille.

6. luokat

Tehdään parin kanssa kirjavinkkaus kummiluokalle.

Kaikille alakouluille

Lukudiplomit ja kirjallisuusdiplomit

Lukudiplomilistojen ja tehtävien tarkoituksena on innostaa lukemaan enemmän. Lukudiplomin suorittajana saat vuosiluokan päätteeksi lukuharrastuksestasi palkinnoksi diplomin. Kirjallisuusdiplomin saat kuudennen luokan päätteeksi, jos olet suorittanut alakoulun aikana neljä lukudiplomia. Tietoa lukudiplomeista, kirjalistat ja tehtävät löydät tästä linkistä.

Luokkasarjat

Luokkasarjat ovat Janakkalan kouluille tarkoitettuja kirjapaketteja. Yhdessä luokkasarjassa on samaa kirjaa vähintään 25 kappaletta.

Luokkakortti (myös päiväkodeille)

Opettajat voivat saada kirjastokortin pulpettikirjojen ja luokkasarjojen lainaamista varten. Päiväkodit voivat saada ryhmäkohtaisen kirjastokortin.

Aineistopaketit (myös päiväkodeille)

Opettajat ja päiväkotien henkilökunta voivat tilata kirjastosta aineistopaketin haluamastaan aiheesta. Jos kirjastoauto käy koululla/päiväkodilla, toimitamme materiaalit perille asti. Sovittaessa voit myös noutaa aineistopaketin pääkirjastosta tai Tervakosken kirjastosta.

Kulttuuripolku (myös päiväkodeille)

Kulttuuripolku on Janakkalan koulujen ja päiväkotien yhteinen kulttuurikasvatussuunnitelma, väline tasa-arvoiseen ja saavutettavaan kulttuuriin. Kulttuuripolku toimii työkaluna erilaisten kulttuuri- ja taidesisältöjen aikatauluttamisen avuksi päiväkotien ja koulujen arkeen. Voit tutustua Kulttuuripolkuun tästä linkistä.

Satutunnit

Satutunneilla luetaan satu, lauletaan ja leikitään. Ääneen lukeminen on lahja lapselle!

Pääkirjastossa:

Syksyllä 2022 1.9. alkaen torstaisin klo 9-10.

Huom! Satutunteja ei pidetä to 20.10. eikä to 27.10.

Tervakosken kirjastossa:

Syksyllä 2022 joka toinen perjantai klo 10-10.30.

  • 9.9.
  • 23.9.
  • 7.10.
  • 21.10.
  • 4.11.
  • 18.11. PERUTTU
  • 2.12. PERUTTU
  • 16.12.

Kirjavinkkaus

Kirjaston työntekijä lukee kuvakirjaa, jonka aukeamalla lasketaan mäkeä.

Kirjavinkkaus on lukemaan innostamista ja kirjojen esittelyä houkuttelevalla tavalla. Alakoulun kirjavinkkausta voit tilata lastenosaston Sanna Saloselta tai Ulla Kapaselta. Yläkoulun ja lukion kirjavinkkausta voit tilata aikuistenosaston Tarja Savolaiselta tai Johanna Lindroosilta (opintovapaalla). Tervakoskelta voit kysyä kirjavinkkauksia Taina Haukorannalta.

Nukketeatteri

Nukketeatteriesitys, jossa pöydällä pieniä nukkeja ja hämärä valaistus. Esiintyjällä keltainen prinsessamekko ja kruunu.

Haluatko päiväkotiisi tai kouluusi nukketeatteriesityksen? Kirjastossa toimii Nukketeatteri Marmeladi. Tiedustelut Marjukka Toivolalta (opintovapaalla).

Salonen Sanna

erikoiskirjastonhoitaja
Pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto, kirjaston ja alakoulujen välinen yhteistyö, kirjaston kotisivujen päivitys sekä tapahtumien mainonta
Koulutie 2 A

14200 Turenki

Puh. 03 680 1291

Kapanen Ulla

kirjastovirkailija
Pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto, tilavaraukset, Vanamo-verkkokirjaston päivitys
Koulutie 2 A

14200 Turenki

Puh. 03 680 1840