Osallistuvan budjetin äänestys

Nyt on aika äänestää!
Jokaisella janakkalalaisella on käytössä yksi ääni, jonka voi antaa mieluisimmalle ehdotukselle.
Lähtökohtana on, että ääni annetaan oman asuinalueen ehdotukselle, mutta voi äänestää myös toisin, jos esim. harrastusten vuoksi on enemmän iloa naapurialueen ehdotuksista.

Äänestysikäraja 12 v. ( tänä vuonna 12 v täyttävä)
Äänestysaikaa on 30.4.2020 saakka.

Tutustu alla olevaan listaan ja anna äänesi sivun lopusta löytyvällä lomakkeella.

Harviala, Koljala, Heinäjoki ja kunnan pohjoisosat

1. Heinäjoen koulun luistelukaukalon ja luistinkopin uusiminen tai kunnostus.

2. Maastoon merkitty retkeilyreitti. Aloitus vaikka Harvialan kartanolta, jatkuen Sääjärven padolle ja siitä Kesijärven ja Isojärven padoille. Ehdotuksen toteuttaminen vaatii maanomistajien suostumuksen ja realistisin toteutus kulkisi paljolti teitä pitkin, mikä vähentää reitin mielenkiintoa.

3. Lastujärven kunnostus niittämällä vesikasveja. Kunta on toteuttamassa Lastujärvelle uimarantaa. Varattu raha riittää järven niittämiseen osittain ja kahdesti vuonna 2020. Hyvä lopputulos vaatisi toimenpiteitä myös tulevina vuosina.

4. Liikuntaa, esim ohjattuja liikuntaryhmiä eri-ikäisille syyskaudeksi 2020 kylätalolle ja kouluille.

5. Harvialan tenniskentän kunnostus.

Virala, Hyvikkälä, Tarinmaa, Rastila

6. Hyvikkälän palokopin/kentän yhteyteen kuntoiluvälineitä ja/tai lapsille leikkivälineitä.

7. Lentopallokenttä Virala Campingin alueelle uimarannan yhteyteen.

8. Ruokailumahdollisuus Viralan ja Tarinmaan kyläkouluilla sekä kylätaloilla kesä-syyskaudeksi 2020 kyläläisille ja erityisesti ikäihmisille.

9. Hyvikkälän uimarannan kunnostus.

Tanttala, Mallinkainen, Jokimaa, Saloinen, Löyttymäki

10. Kaikkien kylätalojen tai koulujen lähialueen/pihojen kohentaminen, esimerkiksi istutuksilla.

11. Toimintaa kylätaloille ja kouluille: esim. jalkahoitaja, parturi, hieroja samana päivänä keskitetysti. Samalla olisi ruokailu ja kahvit. Lisäksi vaikka kiinnostava luento.

12. Mallinkaisten järven Löyttymäen puoleisella rannalla olevan parkkipaikan suurennus. Summa riittäisi alueen laajentamiseen noin 10 autolle.

13. Uusi laavu/kota Mallinkaistenjärvelle palaneen tilalle tai jonnekin muualle virkistysalueella.

14. Tutustu kyliin –tapahtuma kaikissa alueen kylissä.

15. Tanttalan luistinkentän valaistuksen vaikutusalueelle tai koulun pihavalojen alle koko kylää ilahduttamaan koululaisten/aikuisten jumppatelineet.

16. Mallinkaisten järven virkistysalueen kehittäminen ja ylläpito.

17. Koko perheelle suunnattu ”kotapäivä” Mallinkaisilla yhdessä paikallisten järjestöjen ja alueen kyläseuran kanssa.

18. Merkattuja ulkoilureittejä (maastoon ja karttaan) patikointiin ja pyöräilyyn. Esim reitti, mikä kulkee suunnilleen samoja mättäitä pitkin Laurin latuna talvella ja patikkana/pyöräilyreittinä lumettomaan aikaan Lintuvuoresta Mallinkaiselle ja edelleen kohti Tanttalaa, mahdollisesti Leppäkoskelle ja sieltä Kiipulaan. Mallinkaistenjärven ympärireitti. Ehdotuksen toteuttaminen vaatii maanomistajien suostumuksen.

19. Saloisten uimarannan kunnostus.

20. Kirinmyllylle (Isojärven padolle) penkki ja pöytä eväiden syöntiä varten. Myös keinu olisi kiva lapsille. Maanomistaja on näyttänyt alustavasti vihreää valoa, mutta vaatii vielä lopullisen suostumuksen. 

21. Toimintaa, jolla voitaisiin lievittää maaseudulla yksin elävien ikäihmisten ja nuorten yksinäisyyttä. Jonkinlainen ”ystäväkerho”.

Leppäkoski, Kiipula

22. Puujoen ja Rahitun uimapaikkojen kunnostus.

23. Säännöllinen kylätalojumppa kesä-syyskaudeksi 2020 Voiman talolle.

24. Kokeiluna Tassu-bussi iltaliikennöintiin arki-iltaisin välille Turenki Leppäkoski.

Vähikkälä, Rehakka, Punkka, Nummenpää, Paisto

25. Ulkoliikuntapaikka Vähikkälän koulun yhteyteen.

26. Kevyen liikenteen mahdollisuuksien parantaminen taajamien ulkopuolella, uudenaikainen kylätiekokeilu (esikuvana Sattulan kylätiekokeilu Hattulassa).

27. Rehakan uimarannan kunnostus.

28. Rehakan uimarannalle ulkokuntoilukalusteita.

29. Valajärven uimarannan kunnostus.

30. Eläimille merkitty uittopaikka, jossa voi luvan kanssa käydä eläimiä uittamassa.

31. Kaikilla kuntalaisille suunnattu kuntoilutapahtuma Vähikkälään.

32. Ensiapu- ja järjestysmieskoulutus tapahtumia järjestäville kuntalaisille sekä kulttuuritapahtumia ja harrastetoimintaa Vähikkälän Seuratalolle

33. Kerhotoimintaa ja kyläkahviloita Vähikkälän Seuratalolla. Osa kerhoista voisi olla kaikenikäisille tarkoitettuja, vaikkapa lautapelikerho, laulukerho ym. jolloin tulisi sukupolvien välistä kanssakäymistä. Kahvilatoiminta keräisi kyläläisiä vapaaseen jutusteluun pienellä kahvirahalla. Tärkeää olisi, että nämä kahvihetket toteuttaisi joku kylän ulkopuolinen ja niissä voisi olla aina välillä jokin teema, kuten lautapelit, yhteislaulu, kylän historiamuistelot, hyvinvointiluentoja ym. Mahdollisesti toimintaan voisi liittää kerhojen päätteeksi Vähikkälän koululaisille kotiinkuljetuksen syksyllä 2020.

Turenki

34. Turengin nuorille suunnattua toimintaa. Tuki erityistä tukea tarvitseville nuorille,joka suunnataan perustettavaan nuorten työpaja Kinon Turengin satelliitiryhmäntoimintaan. Rahalla tuotetaan muun muassa hyvän elämän, terveellisen ravinnonja liikkumisen teemoja nuorille ja mahdollistetaan näin nuorten hyvinvoinninkasvamista.

35. Myllyojan puistopolun alueen kunnostaminen.

36. Lisää roska-astioita Turengin taajamaan. Omakotitaloasujille muistutusta jäteastiaan liimattavasta koirankakkaroskis-tarrasta.

37. Lisää ulkoliikuntavälineitä Turenkiin. Liinalammille välineitä on jo tulossa, rahan voisi käyttää Konttilan laitteiden päivitykseen tai uusiin Kauriinmaan reitillä.

38. Turenkiin radio-ohjattaville autoille OFF-Road savirata sähkö ja polttomoottori radio-ohjattaville autoille. Ehdotus vaatii toimintaan soveltuvan paikan löytymistä.

39. Lisää nyrkkeilyharrastusmahdollisuuksia Turenkiin, mm. nyrkkeilyä nuorille 13v ylöspäin ja kuntonyrkkeilyryhmä naisille.

40. Pihatapahtumia, ”tunne naapurisi”-tempauksia Turengissa. Esim. Tapailassa paljon vanhuksia, heille voisi järjestää keväällä/kesällä pihatapahtuman, esim picnic etc jossa tutustuisivat naapureihinsa ja saisivat luotua sosiaalista verkostoa, sillä ovat yksinäisiä omissa kodeissaan eivätkä tunne toisiaan, eivätkä osaa tutustua.

41. Yhteiskäyttöinen harrastusväline Turenkiin, sup-laudat tai soutuvene lainattavaksi Hiidenjoelle.

42. Ohjaajan vetämä maksuton lasten 0-6v. lauantain peuhupäivä kerran kuukaudessa Turengin liikuntahallilla.

Tervakoski

43. Waseniuksen puistoon penkkejä ja roskakoreja kesäkäyttöön. Ehdotus vaatii maanomistajan, paperitehtaan suostumuksen.

44. Ranta-alueiden, teidenvarsien ja keskustassa kulkevan joenvarren siistiminen Tervakoskella.

45. Lisää pitkospuita tai olemassa olevien pitkospuureittien jatkaminen.

46. Sadonkorjuujuhla esim. lokakuun lopussa, koko perheen toiminnallinen yhteisö- ja kyläjuhla.

47. Alikulkutunneleiden taidemaalaus koululaisten tekemänä Tervakoskella. Ehdotus vaatii ELYn suostumuksen.

48. Tietyn rantaan uusi rantalentopallokenttä ja suoja-aita pallolle auringonottajia ja järveä varten.

49. Tapahtuma tai jatkuvaa toiminta nuorille Tervakoskella. Ylimääräisen tuntiohjaajan palkkaaminen nuorille suunnatun harrastetoiminnan järjestämiseksi nuorisotilatoiminnan ohessa. Nuorille järjestettäisiin erillinen kysely minkälaista harrastetoimintaa kaivattaisiin. 

50. Uimarantojen kesäajan siisteyden nykyistä parempi ylläpito kesällä 2020. Rahoilla voitaisiin hankkia pelastusvälineilleteline sekä riittävän isot roskikset ja mahdollisesti myös pukukopit.

51. Puistojumppaa kesällä-alkusyksyllä 2020

52. Tenniskenttien perusparannus, verkkoaitojen korjaaminen

53. Merkittyjä maastopolkuja. Pyöräilijöille, kävelijöille, polkujuoksijoille ja koiralenkkeilijöille.

54. Vanhuksille ja lapsille yhteinen tapahtuma tai tapahtumia.

55. Laavu Pukalinkalliolle

56. Tervakosken Kirkon viereiseen puistoon lisää ”valopuita”, kausivaloja pimeään aikaan.

57. Risujen ja lehtien keräyslavat syksyllä 2020, joihin voi sovittuina aikoina tuoda puutarhajätteitä. Lisäksi voisi toteuttaa yhteisöllisen risuaidan, aitarakennelman, mitä saa täydentää omilla risuilla.

 

Äänestys on päättynyt!