Työllisyyspalveluiden asiakaspalvelumalli uudistuu 2.5.2022

Hämeenlinnan seudun työllisyyden kuntakokeilun sekä Te-palveluiden asiakaspalvelumalli uudistuu 2.5.2022 alkaen.

Mitkä asiat muuttuvat?

Tärkeimmät pääkohdat muutoksesta, joka ei vaadi työnhakijoilta toimenpiteitä tässä vaiheessa:

  • Jos työnhaku kestää puoli vuotta tai kauemmin, tällöin omavalmentaja tavataan jatkossa useammin. Näin työnhakua voidaan tukea paremmin ja auttaa asiakasta pääsemään tavoitteisiinsa.
  • Työnhakuvelvollisuus uudistuu ja karenssit lievenevät. Omavalmentaja sopii haettavien työpaikkojen määrän, samalla kun päivitetään työnhakusuunnitelma. Suunnitelmaan voidaan merkitä työnhakuvelvollisuudeksi maksimissaan 4 työpaikan hakeminen kuukaudessa. Asiakas voi valita haettavat työpaikat. Omavalmentaja on asiakkaaseen yhteydessä, kun on aika päivittää työnhakusuunnitelma.
  • TE-palveluiden verkkosivut uudistuvat. Toukokuusta alkaen valtakunnallinen te-palvelut.fi -sivusto muuttuu Työmarkkinatoriksi. Kaikki tutut palvelukanavat, kuten Oma asioinnin, avoimet työpaikat, koulutushaun ja paikalliset palvelut löytyvät Työmarkkinatorilta: www.tyomarkkinatori.fi. Alueelliset verkkosivut uudistuvat hieman myöhemmin.
  • Omassa työnhaussa tapahtuvat muutokset ilmoitetaan Oma asioinnin kautta.
  • Jos sinulla on muutoksista kysyttävää, voit olla yhteydessä Te-palveluiden puhelinpalveluun p. 0295 025 500, ma-pe klo 9.00–16.15. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Oma asioinnissa.