Kuntaedustajat Urheilugaalassa juhla-asuissaan.

Työ liikunnan eteen jatkuu

Janakkalan kunta oli finalisti Suomen liikkuvin kunta 2021 -kisassa.
Voittajaksi kyseisessä Urheilugaalan kategoriassa nimettiin 13.1. Joroinen. Lämpimät onnittelut Pohjois-Savoon!
Työ liikkuvan kunnan eteen jatkuu. Lue liikuntapäällikkö Inkeri Jortikan terveiset suoraan Urheilugaalan juhlahumusta.

”Vaikka emme palkintoa tänään voittaneet, niin finaalipaikka on tunnustus useamman vuoden laaja-alaisesta työstä liikunnan edistämiseksi kunnan eri toimialoilla sekä konkreettista saavutuksista joihin on päästy yhteistyössä niin yhdistysten, yritystenkin kuin kuntalaistenkin kanssa.

Haluan kiittää kaikkia niitä tahoja, joiden ansiosta meillä oli kunnia tänään edustaa Janakkalan kuntaa Urehilugaalassa Hartwall
Kiitos kaikille yhdistyksille, jotka päivittäin mahdollistavat kuntalaisten liikkumista ja joiden pitkä jänteisellä työllä mahdollistetaan kuntalaisille monipuoliset liikuntapalvelut. Kiitos janakkalalaisille yrityksille, jotka olette olleet rakentamassa Suomen liikuvinta kuntaa. Oman osansa ovat tehneet myös päätöksentekijät, jotka ovat päätöksillään mahdollistaneet Janakkalan kehityksen ja kasvun Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi. Seudullinen hyvä hankeyhteistyö Hämeenlinnan ja Hattulan kanssa ovat olleet vaikuttavia ja yhdessä kokeilemalla on saatu uusia hyviä toimintatapoja käyttöön.

Janakkalan kunnan eri toimialat tekevät paljon kuntalaisten liikunnallisen elämäntavan edistämiseksi, välillä sitä tehdään tietoisessa yhteistyössä ja välillä omatoimisesti mutta suunta on sama. Olen kiitollinen siitä , että omassa työyhteisössäni on hyvä työporukka joka antaa iloa kehittää ja kokeilla uutta.

Kiitos janakkalalaisille, joita on helppo saada mukaan kehittämään asioita ja joiden ansioista osallistavan budjetoinnin kautta on saatu useita ulkoliikunta kohteita toteutettua.
Liikkumattomuus on kasvava ongelma, jota ei käy kiistäminen. Kunnalla on vastuu asukkaittensa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä.

Liikunnallisen elämäntavan edistäminen vaatii vahvaa viestintää. Hienointa on, että aktiiviseen arkeen kannustamista viestitään meillä toistuvasti eri yhteyksissä ja vähän jopa huomaamatta – niin että se ei ole päälle liimattua. Meillä Janakkalan kunnassa on todella hyvää viestintäosaamista ja kunnan liikuntapalveluiden näkökulmasta tuntuu hienolta, kun liikunnallisen elämäntavan ja hyvänolon sanoma välittyy kunnan viestinnässä.
Vaikka voittoa ei tänään tullut, niin koen meidän kunnan olevan voittaja! Aina on kehitettävääkin, mutta voidaan olla ylpeitä tänään.”
Kuvassa Suomen liikkuvin kunta kisan -finalistit, vasemmalla Janakkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marko Ahtiainen ja liikuntapäällikkö Inkeri Jortikka.