Tervakosken terveysaseman havainnekuva

Tervakosken terveyskeskuksen rakentaminen on alkanut

Janakkalan kunta allekirjoittaa ensi keskiviikkona 20.11.2019 kokonaisurakkasopimuksen Tervakosken terveysaseman rakentamisesta Lapin Teollisuusrakennus Oy:n kanssa. Uuden terveysaseman rakentaminen on jo alkanut valmistelevilla töillä. Rakennus valmistuu 31.3.2021 mennessä. Rakennuksen on suunnitellut Mikko Uotila Arkkitehtisuunnittelu Mikko Uotila Oy:stä.

Urakan arvo on 4,1 miljoonaa euroa ja se sisältää vanhan kirjasto-terveysasemarakennuksen terveyskeskusosan purkamisen. Hankkeen rahoittaa Kuntarahoitus Oyj kiinteistöleasingilla. Kokonaisuudessaan alue purkuineen ja pihatöineen valmistuu 31.8.2021 mennessä.

Uudisrakennuksen kokonaisala on 1240 m2 ja rakennuksen tilavuus on 4460 m3. Rakennukseen tulee kuusi vastaanottohuonetta lääkäri-hoitajapareille, fysioterapeutin, diabeteshoitajan, neuvolan, suunhoidon ja kotihoidon tilat, laboratorion näytteenottotila, toimenpidehuoneet, apuvälinetilat sekä iltakäyttöön soveltuva monitoimitila mm. ikä- ja perhekeskuksen käyttöön.

Terveyskeskuksen vanhat tilat ovat käytössä uuden valmistumiseen saakka. Valitettavasti pysäköinti alueella hankaloituu rakentamisen aikana.