Puhelinaika tiistaisin koronatodistusasioissa

Koronatodistus on tulostettavissa tai tallennettavissa (PDF) Omakannasta. THL valmistelee terveydenhuollolle tulostus- ja kirjaamispalvelua, jolla todistus pystytään tulostamaan asiakkaalle, jolla ei ole pääsyä Omakantaan. Tiedotamme heti kun saamme palvelun käyttöön. Siihen asti pyydämme kuntalaisilta kärsivällisyyttä rokotustodistuksia odotellessa.

Rokotustietojen päivittymisessä Omakantaan on ollut tietoteknisiä ongelmia. Tällä hetkellä noin 77% rokotustiedoista on päivttynyt oikein. Akuuteissa tapauksissa (esim. työmatka) voi olla yhteydessä ajanvarausnumeroomme p. 03 6801 451 tiistaisin klo 8-13. Olemme saaneet valtavasti kyselyitä rokotustodistuksista ja tietojen päivittymisestä, mutta paiskimme jatkuvasti töitä asian eteen. Kaikki rokotustiedot ovat kuitenkin tallessa potilastietojärjestelmässä eli kenenkään ei tarvitse pelätä sitä, että otettu rokote olisi jäänyt kirjaamatta.

Tietojen päivittymisen aikataulusta ei valitettavasti kukaan osaa antaa vastausta tällä hetkellä. Tällä hetkellä priorisoimme työmatkalaiset ja asuinmaihinsa palaavat asiakkaat.

Jos on kysymyksiä tai epäselvyyksiä todistuksia koskien, ajanvarausnumeromme vastaa niihin tiistaisin. Jos rokotetodistukselle ei ole nyt akuuttia tarvetta, suosittelemme rauhassa odottelemaan ja tarkistamaan Omakantaa säännöllisesti. Tarvittaessa lisäämme puhelinaikaa toisellekin päivälle, jos kyselyitä alkaa olla valtavasti.

Toivomme täsmällisyyttä omalle rokotusvuorolle saavuttaessa, jotta välttäisimme ruuhkien syntymisen. Voimme ottaa rajallisen määrän asiakkaita sisään liikuntahalliin jonottamaan.