Olisitko sinä Aluevaalit 2022- ennakkoäänestyksen vaalitoimitsija?

Aluevaalit toimitetaan sunnuntaina 23.1.2022. Ennakkoäänestys on keskiviikosta 12.1.2022- tiistaihin 18.1.2022.

Janakkalan kunta tarvitsee ennakkoäänestyksen suorittamiseen n. 20 henkilöä.

Onko sinulla antaa aikaa tuona aikana väh. 4 h / pv ja osaamistasi ja toimia Aluevaalien ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijana joko Turengissa tai Tervakoskella?

Ennakkoäänestys

Yleisinä ennakkoäänestyspaikkoina ovat Tervakoskella Seuratalo (os. Seuranaukio 3, Tervakoski) ja Turengissa kirjasto-liikuntahalli (os. Koulutie 2 A, Turenki).

Ennakkoäänestyspaikat ovat avoinna 12.1.-18.1.2022 seuraavasti:

  • ke-pe klo 9-19
  • ma-ti klo 9-19
  • la-su klo 10-14

Yleisen ennakkoäänestyspaikan vaalitoimitsijan kelpoisuus

  • Vaalitoimitsijana ei voi olla vajaavaltainen eikä myöskään ehdokas, hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa. Kelpoisuuteen vaikuttava ehdokkuus tarkoittaa ehdokkuutta missä tahansa kunnassa: esimerkiksi kunnassa A ehdokkaaksi asetetun sisarus ei ole kelpoinen vaalitoimitsijaksi missään kunnassa.
  • Esteellisyys: Hallintolain esteellisyyssääntelyä ei sovelleta vaalitoimitsijan toimintaan. Tämä tarkoittaa, että vaalitoimitsijaksi määrätty voi toimia kaikissa vaalitoimitsijan tehtävissä.
  • Vaalitoimitsijaksi nimettävällä tulee olla riittävä osaaminen tehtävään ja riittävästi aikaa perehtyä siihen.

Palkka, koulutus ja tietosuojasitoumus

Ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijalle maksetaan 14,00 € / tunti. Lisäksi maksetaan KVTES:n mukaiset ilta-, viikonloppu- tai muut mahdolliset lisät.

Kaikki vaalitoimitsijat sitoutuvat osallistumaan vaalitietojärjestelmän koulutukseen ja käyttöönotto-opastukseen. Koulutuksesta maksetaan koulutuskorvaus 14,00 € / tunti.

Kaikkien, jotka käyttävät vaalitietojärjestelmää, tulee lukea, hyväksyä ja allekirjoittaa paperinen tietosuojasitoumus. Tämä velvoite tulee EU:n tietosuoja-asetuksesta ja tarkoittaa sitä, että kaikki vaalijärjestelmän käyttäjät tulevat perehtymään ja sitoutuvat tietoturvalliseen henkilötietojen käsittelyyn liittyviin periaatteisiin ennen toimitsijaksi ryhtymistä.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijana, ota yhteys vs.ma. hallintojohtaja, hallinnon suunnittelija Minna-Liisa Mäkilään, p. 050 5090 484 tai sähköpostilla minna-liisa.makila@janakkala.fi.

Mikäli sinulla on tiedossasi henkilö, joka voisi olla kiinnostunut toimimaan ennakkoäänestyksen vaalitoimitsijana, niin pyytäisitkö ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Sovitaan tarkemmin asiasta yhteydenottojen jälkeen joulukuussa 2021

 

Janakkalan kunta
Keskusvaalilautakunta