Maakunnalliseen kuljetuspalveluun muutoksia 1.7.2022 alkaen

Kanta-Hämeen maakunnallisen kuljetuspalvelun (makupa) palveluntuottaja muuttuu. Uutena palveluntuottajana aloittaa 1.7.2022 Taksi Helsinki Oy.

Samalla kuljetuspalvelun tilausnumero vaihtuu. Jatkossa kyyti tilataan Taksi Helsingin kuljetuspalvelukeskuksen numerosta (03) 4108 1617.

Jos sinulla on kuulo- tai puhevamma, voit tehdä tilauksen tekstiviestinä. Uusi tekstiviestitilausnumero kuulo- ja puhevammaisille on 045 73980156.

Voit tehdä tilauksen myös Taksi Helsingin RIDEIT – makupa-matkojen tilaussovelluksella..

Heinäkuulle tulevat kyytitilaukset tilataan Taksi Helsingin tilausnumerosta. Taksi Helsinki alkaa ottaa heinäkuun kyytitilauksia vastaan maanantaista 20.6.2022 alkaen.

Kesäkuulle kuljetuspalvelun taksi tilataan vielä vanhasta numerosta 0100 4135.

Palveluntuottajan vaihdos ei vaikuta matkaoikeuksiisi eikä kuljetuspalvelupäätökseesi

Mikäli osoite- ja muut tietosi ovat ennallaan, ei palveluntuottajan vaihdos vaadi sinulta mitään toimenpiteitä. Jos sinulla on vakiotaksioikeus ja nykyinen vakiotaksiyrittäjäsi jatkaa toimintaansa Taksi Helsingin maakunnallisessa kuljetuspalvelussa, säilyy vakiotaksioikeutesi nykyisellä liikennöitsijällä.

Suurin muutos tulee koskemaan kuljetuspalvelumatkojen omavastuuosuuden perimistä. Jatkossa et enää maksa kuljetuspalvelun omavastuuta kyydin päätteeksi taksinkuljettajalle, vaan Janakkalan kunta kuljetuspalvelun järjestäjänä lähettää omavastuuosuuksista sinulle laskun kuukausittain jälkikäteen. Jos lasku matkojesi omavastuuosuuksista tulee lähettää jonnekin muualle kuin kotiosoitteeseesi (esim. edunvalvojalle), ilmoita laskutusosoite kuljetuspalvelun myöntäjälle.

Palveluntuottajan vaihtuessa kuljetuspalvelun käyttöön tulee lisäksi muutoksia, jotka koskevat mm. kyydin tilaus- ja odotusaikoja, saattamis- ja avustamislisiä sekä toivetaksi-käytäntöä. Näistä sekä muusta kuljetuspalvelun käytöstä lisätietoja löydät kuljetuspalvelun käyttäjän ohjeesta.

Lisätietoja omista matkaoikeuksistasi saat ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden asiakasohjauksesta, puh. 03 680 1883.

Vammaispalvelulain mukaiset kuljetuspalvelut

Sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut ikäihmisille

Ikääntyneiden ja vammaisten palveluiden asiakasohjauksen yhteystiedot

Taksi Helsingin nettisivut (makupa)